Forum Progamela.net: Zwrot Floty - Forum Progamela.net

Skocz do zawartości

Pora na gruntowne zmiany w grze... =]

Przeczytaj zanim napiszesz!

Regulamin składania skarg
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Uni 1
Zwrot Floty

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Eris 

• Rozbrykany
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 23
  • Rejestracja 24-listopad 11
  • Uni1:Eris

Napisano 02 luty 2012 - 21:20

Wyświetl postUżytkownik DarkAngel dnia 02 luty 2012 - 08:28 napisał

Jest napisane że w starciu brali udział vido i Eris. Ale tak naprawdę W czasie lotu Eris na surowce vido ja byłem na jego koncie (vido)
Vido padł net i żeby nie stracić surki dał mi pasy... No i wchodzę ogarniam i... Widzę jak Eris leci na mnie(vido) Do walki zostało 20 sec. zanim się połapałem to zdążyłem ledwo WR wybudować. Wiec nie możecie mu zarzucać że zrobił coś źle.

w związku z tym, że jest czarno na białym, że VIDO stracił neta i nie mógł by się obronić proszę o zwrot mojej floty. Regulamin jasno mówi, że logowanie na konto innego gracza może być tylko i wylącznie w celu załączenia na tym koncie urlopu a nie żeby wykonywać inne czynności a Dark przyznał, że to on stawiał obronę na koncie Vido.
Dołączona grafika
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Emperor 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 85
  • Rejestracja 06-styczeń 11

Napisano 02 luty 2012 - 21:27

Więc tak... zapewne będzie to przeglądał Kallosz, więc szanowny Kalloszu... :D. DarkAngel gra na uni 1 pod swoim nickiem... w czasie ataku zalogował się na konto gracza Vido, zapewne odbyło się to z tego samego IP, więc nie powinniśmy mieć wątpliwości... Śmiem twierdzić, że, gdyby DarkAngel nie wszedł na konto Vido, Eris nie straciłaby floty... Sam DarkAngel przyznał się do swojego postępowania..., Kalloszu, jako, że się trochę znamy, proszę, a nawet wnioskuję o rozpatrzenie sprawy... Wnioskuję o ukaranie osób uczestniczących w przekręcie i ewentualny zwrot floty lub surowców Naszej Eris. Pozdrawiam Empek.

PS: W starciu Vido napisał, że ich sojusz pokazuje w takiej sytuacji zgranie..., jako, że DarkAngel przyznał się do popełnionego czynu, można uznać to jako oszustwo, gdyż starcie na forum wstawił Vido, a Jego wpis, cytuję: "Szczególne podziękowania dla całego sojuszu Cień.
Jak widać poniżej jesteśmy w stanie się zgrać ( to dla tych co Nas oczerniają na forum itp .)", czy Nasza administracja nie uważa, że to takowe "zgranie", czyli wchodzenie na kogoś konto jest fair i jest zgodne z regulaminem i etyką...? Pozdrawiam.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Mad 

• Rozbrykany
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 23
  • Rejestracja 07-styczeń 12

Napisano 02 luty 2012 - 22:37

Idzcie do programu "Dlaczego Ja?" oni zostana ukarani za to.
Moze jeszcze w rekompensacie jakies gratiski? ze przez pare dni nie mogla latac ;/? życie.

0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Lantean 

• Retired Programista
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1284
  • Rejestracja 27-luty 09
  • Uni1:kallosz
  • Uni2:kallosz
  • Uni3:kallosz

Napisano 02 luty 2012 - 22:38

Więc tak jak już pisałem na IRC. Moje zdanie w tym temacie jest następujące.
Nie mam nic przeciwko zalogowaniu (jednorazowym) na koncie kolegi czy sojusznika w celu w/w sytuacji aby załączyć urlop bo padł net czy zdarzenie losowe. Co do grania na tym koncie to już temat jest trochę inny. Aczkolwiek czy za grę można uznać tą jednorazową sytuację ? Gdyby było to ciągle logowanie czyli tak zwane współdzielenie konta to było by to faktycznie jakieś naruszenie regulaminu.

Żeby się nie rozpisywać stwierdzam co następujące :)

W związku że gracz przyznał się do "zagrania" na koncie sojusznika zwrot zostanie przyznany - ale jest ostatni zwrot z takiego tematu na Uni. Natomiast co do w/w graczy nie będą wyciągnięte żadne konsekwencje gdyż jak już pisałem jednorazowe wejście na konto w jakimś padzie neta czy czymś podobnym jest dozwolone a granica tego wejścia nie jest jednoznacznie określona.

To tylko Moje zdanie ;) jak każdy człowiek mam prawo się mylić. Temat poleży tutaj jeszcze 24h i czekam na inne opinie bądź potwierdzenia mojej ;)

Pozdrawiam ;] MJ z WAMI !
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Meszek666 

• Rozbrykany
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 55
  • Rejestracja 02-luty 11

Napisano 02 luty 2012 - 23:46

Nie bylo powiazania miedzy kontami, jesli admin stwierdzi, ze byly jakies powiazania to powinien być ban i dla Ciebie zwrot floty, a jesli nie (za czym jestem) to odwrotnie, Kallosz chcial opinie to mu dalem moja. To tylko gra, nie warto klocic sie o takie rzeczy, chyba ze komus flota naprawde zastepuje przyjaciół i bliskie osoby.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Jasik 

• Maniak
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 206
  • Rejestracja 26-marzec 09
  • Uni1:Jasik

Napisano 03 luty 2012 - 06:22

DarkAngel kiedy już wszedł na to konto, powinien uciec a nie celowo stawiać bunkier przed flota Eris. to było celowe zagranie. 20 sekund starczyłoby spokojnie na ucieczkę i jakby nie patrzeć Dark grał na czyimś koncie co jest zabronione, nawet jeśli była to jednorazowa akcja i trwała chwile. Vido nie było wiec Eris powinna z sukcesem zbierać po nim złom a tutaj taki zonk.
Eris powinna odzyskać flotę a Vido? Vido powinien zostać ukarany bo zezwolił na ta akcje. Proste.

Vido, mniej takich "zgranych" akcji całego sojuszu życzę
Dołączona grafika

Dołączona grafika
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Emperor 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 85
  • Rejestracja 06-styczeń 11

Napisano 03 luty 2012 - 07:52

Wyświetl postUżytkownik Lantean dnia 02 luty 2012 - 22:38 napisał

Więc tak jak już pisałem na IRC. Moje zdanie w tym temacie jest następujące.
Nie mam nic przeciwko zalogowaniu (jednorazowym) na koncie kolegi czy sojusznika w celu w/w sytuacji aby załączyć urlop bo padł net czy zdarzenie losowe. Co do grania na tym koncie to już temat jest trochę inny. Aczkolwiek czy za grę można uznać tą jednorazową sytuację ? Gdyby było to ciągle logowanie czyli tak zwane współdzielenie konta to było by to faktycznie jakieś naruszenie regulaminu.

Żeby się nie rozpisywać stwierdzam co następujące :)

W związku że gracz przyznał się do "zagrania" na koncie sojusznika zwrot zostanie przyznany - ale jest ostatni zwrot z takiego tematu na Uni. Natomiast co do w/w graczy nie będą wyciągnięte żadne konsekwencje gdyż jak już pisałem jednorazowe wejście na konto w jakimś padzie neta czy czymś podobnym jest dozwolone a granica tego wejścia nie jest jednoznacznie określona.

To tylko Moje zdanie ;) jak każdy człowiek mam prawo się mylić. Temat poleży tutaj jeszcze 24h i czekam na inne opinie bądź potwierdzenia mojej ;)

Pozdrawiam ;] MJ z WAMI !

I to jest potwierdzenie, tego, że administracja pomaga graczom i, że nie jest taka zła, jak ją niektórzy opisują... Zgadzam się z Kalloszem, hmm... jednorazowe wejście..., lecz to jednorazowe wejście przyczyniło się do utraty floty Eris, więc zwrot jest jak najbardziej na miejscu. Nie ma wątpliwości, że Eris wygrałaby i dalej latała Swoją flotą :). Chciałbym z tego miejsca pochwalić przemyślenia Vido, który zaczął zastanawiać się, czy dobrze robi zadając się z nieodpowiednimi osobami... Cóż tutaj więcej pisać, sprawa załatwiona, nie ma kar dla graczy, ale myślę, że inni gracze zapewne wraz z Naszą Eris ukażą odpowiednie osoby, które dopuściły się tego czynu. A bym zapomniał jeszcze coś... MJ Z WAMI ! :D
1

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Ricco 

• Maniak
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 152
  • Rejestracja 08-listopad 11
  • Uni1:Ricco

Napisano 03 luty 2012 - 11:32

jak dla mnie sprawa prosta... Spokojnie DarkAngel mogl wejsc na konto vido i puscic fs'a z ta surka czy wlaczyc urlop, ale jak widac wolal wyzlomowac Eris i jeszcze pozbierac sobie zlom (flota Eris wymaga dlugieeeeego czasu robienia, jesli sie oporowo nie farmi, a akcja potrwala minute?). Vido padl internet, kazdemu sie zdarza i juz niejedna osoba nawet w topce wysokiej stracila przez to flote, nie widze wiec powodu, dla ktorego nie powinni byc ukarani ci, ktorzy brali udzial w tej akcji. Tak samo nie nalegam zeby byli ukarani, jesli Eris dostanie zwrot floty, ale uwazam ze jesli kiedys nastapi podobna sytuacja, to powinno sie karac za takie zagrania :) pozdro
Dołączona grafika
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   ITakeYourTime 

• Rozbrykany
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 23
  • Rejestracja 01-listopad 11

Napisano 03 luty 2012 - 13:01

aaa

//Edit Invictus

+3 - - Usunięcie uwag administracji z postu.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Lantean 

• Retired Programista
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1284
  • Rejestracja 27-luty 09

Napisano 03 luty 2012 - 13:43

Idiotyzmem jest Twoja wypowiedź. I nie chciej żebym się zdenerwował bo cały sojusz Cieni zostanie zbanowany dożywotnio za Twoje głupie wypowiedzi.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   ITakeYourTime 

• Rozbrykany
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 23
  • Rejestracja 01-listopad 11

Napisano 03 luty 2012 - 13:52

aa

//Edit Invictus
+3 - - Usunięcie uwag administracji z postu.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Lantean 

• Retired Programista
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1284
  • Rejestracja 27-luty 09

Napisano 03 luty 2012 - 13:57

EnemY już jesteś przegrany u mnie.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   DarkAngel 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 93
  • Rejestracja 22-listopad 11
  • GG:24019695
  • Uni1:DarkAngel

Napisano 03 luty 2012 - 14:20

O Boże :o

Co on odpierd*** ?

//Edit Invictus
+1 - "Używanie wyrazów powszechnie uznanych za wulgarne lub obraźliwe, także w formie wykropkowanej."
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Lantean 

• Retired Programista
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1284
  • Rejestracja 27-luty 09

Napisano 03 luty 2012 - 14:43

Wyświetl postUżytkownik ITakeYourTime dnia 03 luty 2012 - 13:52 napisał

//Edit Invictus

+3 - Obraza administracji
blokada pisania 7 dni

Inv blokadę cofam bo nie ma sensu. Ten Pan już stracił w moich oczach a to już jest duża kara.
0

Opcje tematu:

Strona 1 z 1