Na początku napisze, że założyłem ten temat, żeby podzielić się ponad 6 letnim doświadczeniem jako założyciel i administrator największego forum w Polsce poświęconego życiu i problemom nastolatków, które ma prawie 85 tysięcy użytkowników i przeszło 650 tysięcy postów [było by dwa razy więcej gdyby nie cokwartalne sprzątanie].
Proponuję ograniczyć uprawnienia moderatorów, tak jak jest to zrobione na większości for internetowych. Moderatorzy nie powinni mieć możliwości przyznawania sobie wzajemnie warnów, a wszystkie spory między nimi powinien rozstrzygać administrator, albo SGO.
Powinny istnieć wyraźne zasady, dotyczące tego przed kim odpowiadają moderatorzy.
Administracja powinna między sobą zdecydować, kto ma najwyższą władzę decyzyjną, oraz jaka jest lista spraw w której tylko ten czołowy administrator może podjąć decyzję.
Wczorajsze zamieszanie pokazało, że czasowe zamknięcie SB jest czasem konieczne dla ochłodzenia emocji - proponuje dać taką władzę już SGO [choc zdaje się, że pojawiają się rzadziej niż administracja].
Zmniejszyć liczbę warnów z 10 do bana na 3 do bana - bądźmy powazni - kto się przejmie 10% za przewinienie. Będzie miał jeszcze 9 do wykorzystania - natomiast "do trzech razy sztuka" sprawdza się dużo lepiej.
Na dzisiaj to wszystko bo śpiacy jestem i nie chce mi się myslec.
Koniecznie wywalić opcję tego, że każda pierwsza litera wyrazu w nazwie tematu jest automatycznie zmieniana na dużą - to tylko krok od pokemonów. Litości.
Użytkownik alex edytował ten post 19 styczeń 2010 - 22:47

Temat jest zamknięty