Gry MMORPG
Napisano 20 październik 2008 - 04:27
Hmmmm ja znam duzo takich gier lecz nie wszytkie mi sie podobaja :D Najbardziej mi przypadlydo gustu gry: Kal Online , Maple Story , Flyff
Napisano 20 październik 2008 - 07:51
Super gra, w klimacie kosmosu to EVE Online, w klimacie fantazy WoW.
Niezle się zapowiada też Diablo 3 jako pvp mmorpg. Sporo ludzi gra w lineage 2 ale nie polecam, nudne i jeszcze trochę nudne a także klepanie kilka godzin mobów w jednym miejscu jest nudne a oprócz tego gra raczej nudna.
Napisano 20 październik 2008 - 08:46
A jeśli chcecie zostać maniakami to tylko tibia[nie polecam]
Napisano 20 październik 2008 - 08:54
garret
czyzbys miał jakieś uprzedzenia co do Tibi??
Bo ja osobiście nierozumiem ludzi którzy w nią nie grali a tak póniej tak po niej jadą ...
Ja grałem :-P mam chyba gdzieś jeszcze swoją postać 8-) i gra jest sympatyczna dla ludzi lubiacych tego typu gry, powiem nawet lepsza od WoWa :mrgreen:
Napisano 20 październik 2008 - 09:09
Napisano 20 październik 2008 - 09:14
Do tego EVE jest coś potrzebne czy działa tak jak Ogame?? :-)
Napisano 20 październik 2008 - 09:27
Poczytaj polskie forum/stronę: http://eve-centrala.pl/index.php?option=co...ge&Itemid=1
Zobacz oficjalną stronę (link dałem wcześniej).
Jak się zainteresujesz to załóż konto trialowe (14 dni, free, można mieć ich ile się chce), zrób tutorial, 2x (serio, to jedyna gra mmorpg wymagająca zrobienia tutoriala żeby chociaż trochę było wiadomo o co chodzi). Czytaj forum, w grze masz channel "Polish", tam moze ci odpowiedzą na pytania noobkowe.
Nie przejmuj się skomplikowaniem tej gry, przez co najmniej miesziąc nie będziesz wiele kumał ale za to gra oferuje nieograniczone możliwości.
Napisano 20 październik 2008 - 09:34
Napisano 23 październik 2008 - 08:37
Achhh ;) Miłoby było wrócić ale jest Progamela i prace nad nią. Jak skon cze to moze moze ....
Napisano 19 grudzień 2008 - 12:52
Napisano 25 grudzień 2008 - 21:46
W Lineage 2 na prywatnym, w sumie też była niezła zabawa, ale nadszedł format, a teraz się nie chce ściągać instalki ;< na globalu nie grałem.
W tibię grałem, i to dość długo. Znudziło mi się. Teraz od czasu do czasu pogram tylko na prywatnych PVP i tyle ;d
Napisano 13 luty 2009 - 11:32
Jezeli mmorpg to zdecydowanie Lineage ][. Gram juz z 2 lata, oczywiscie z przerawmi.
Na globalu nigdy nie gralem i mnie tam nie ciagnie poniewaz nie mialbym tyle czasu.
Zaczynalem od malych prywatnych sererow raty x2-3 , gdzie gralo po 50 osob z czasem przechodzilem to na coraz bardziej znane i popularniejsze. W koncu wyladowalem na l2 supreme, teraz nazywa sie l2 azure gaming.
Niestety juz taki jestem, ze kazda gra mi sie nudzi...
W l2 pogram max pol roku i musze sobie zrobic kilku miesieczna przerwe , bo poprostu nie chce mi sie totanie nic robic. Gdy odpalam np teraz l2 juz nie ma tego 'czegos' tego co kiedys, tego uroku. Wszystko stalo sie takie nudne i monotonne.
Moze to tez lezy po stronie serwera. Praktycznie wszystko co mogl osiagnac 'zwykly' gracz juz mam. Nie mowie tu o epickiej bizu i broniach s grade...
BTW:
Prox wspomnial o Tibi...
Szczerze mowiac tez w to kiedys gralem, moze z 2-3 miechy i mi sie znudzila.. , ale na OTSie. Tibia ma w sobie to, ze nie jest prosta gra lecz ma prosta grafike i to czyni ja wyjatkowa.
Niestety wlasnie dzieki tym 'zaletom' gra tam duzo malych dzieci co jest bardzo denerwujace. Tak na prawde nie wiem czy sa tam jacys ludzie na poziomie...
Napisano 15 luty 2009 - 17:11
punkt bonusora.
Poniewaďż˝ czasem przepada :)
Stworzonych ksi�yc�w: 47
Napisano 11 marzec 2010 - 13:33
Napisano 12 wrzesień 2010 - 01:34
wczesniej byly glosy o tibii, to dodam swoje 3 grosze
gralem w to troche i oczywiscie grafika to tragedia, ale przez to jest swoiste pvp, ktorego inne gry nie maja, jest to dosc zrecznosciowa gra przez to.
2d powoduje ze masz ograniczone pole manewru a przez to masz wiecej strategii, pomyslow itd.
no i to zgranie, rozmowy na ventrilo, oczywiscie jest duzo kretynow, ale mozna znalezc sporo perelek, pogadac sobie na vt po angielsku z ludzmi z calego swiata.
wspolne wojny, panowanie serwerem
gra strasznie wciaga i zabiera duzo czasu co jest sporym minusem, ale gdy sie osiagnie pewnie poziom to jest przyjemnosc nawet z logowania sie raz na tydzien.
nie gram juz w to, ale polecam.
szczegolnie zalecam sie nie zalamywac na poczatku :P
to tak samo jak teraz bys zaczal grac w progamele, to porazka reszta ma tyle tych cyferek i w ogole ;d o
trzeba cos tam osiagnac zeby zobaczyc o co w tym chodzi, 100 lvl minimum.
wg. mnie to wlasnie wow jest gra dla dzieci amerykanskich, prosta, czytelna, nie za trudna a duzo czasu trzeba spedzic.
Tibia byla pierwsza gra mmorpg ktora osiagnela tak duzy sukces, nie zapominajmy o tym, ze kiedys dzieci internetu nie mialy, to nie one w nia graly 10 lat temu ;d
a z 80% ktora sie smieje z tibii, to w nia grala i prawdopobnie kiepsko im to szlo, albo byly wtedy dziecmi i nie do konca rozumialy o co chodzi ;]
'Whenever people agree with me I always feel I must be wrong'
Oscar Wilde
Opcje tematu: