C.d Ilosc Atakow Na Gracza
#1 Gośćdrakula_*
Napisano 26 marzec 2010 - 18:43
A teraz wracajac do mojego zamknietego tematu SLUCHAM GDZIE JEST ODPOWIEDZ NA 2 ZADANE PYTANIE?????????
Mam również do poruszenia druga sprawę dotycząca wyłączenia jako ataków na gracza tych ataków które atakujący przegrał i jego flota została zniszczona.
Pytam dlaczego nie jest to uważane za atak przecież on wysłał flotę z konkretna misja ATAKUJ
a to ze przegrał no cóż pech ale atak się odbył i obrońca również poniósł starty albo w obronie albo w obronie i flocie
to jest tak jak by ktoś napadł na bank i został złapany to wtedy co ?? sad miał by powiedzieć ze to nie był napad bo go złapali ....no bez przesady.
proszę o ustosunkowanie się do mojego postu zarówno graczy jak i adminów gry
Napisano 26 marzec 2010 - 19:52
Napisano 26 marzec 2010 - 20:04
Dobrze będzie jak powstanie w regulaminie pkt ze niszcz to 1 atak i to wszystko
Bash nie dotyczy:
* Atakujacych flot, które uległy calkowitemu zniszczeniu.
Dla Mnie ten pkt jest dobry na ogame też taki jest wiem że to nie ogame, ale każdy jest przyzwyczajony do tego a jak wiecie ciężko czasami zmienić nawyki. Potem będą bezsensowne odwołania od banów itd.
Napisano 26 marzec 2010 - 23:02
Macie żale o to, że banujemy zamiast wyjaśnić najpierw problem no to postawcie się w odwrotnej sytuacji zobaczcie skład teamu i ilość graczy, macie forum i możliwość odwołania się od decyzji oraz bezpośredniej rozmowy z Adminami i SGO znam serwery gdzie nie ma takiej opcji. Kiedyś pisałem do graczy prośbę o wyjaśnienie danej sytuacji i co w większości zostałem OLANY dopiero po banie zaczynała się awantura.
Proszę o pisanie na gg zaczynając od nicka i przedstawienia sprawy ale nie lepiej napisać - ej jesteś, wcięło mi flotę itp. potem czytam na forum o braku kontaktu, ale jak widzę naście wiadomości - ej jesteś- mam wymioty i tak zaczęta wiadomość jest ignorowana.
Pisanie bzdetów równi i równiejsi, wystawianie floty, sprzedawanie surki itp. temat oklepany i bezpodstawny. Część graczy zna kulisy pewnego bana, dostała go bliska mi osoba, z którą spędziłem wiele godzin na gg i w grze, pomimo możliwości osoby tej nigdy nie windowałem i nie pomagałem pomimo możliwości jakie mam - banem - straciłem dobrego przyjaciela.
To tyle, aha odnośnie ataków osobiście uważam, że atak to atak 1 lm - 100.000.000 lm, czy jeden DT itp., wysłany na atak liczony powinien być jako atak, całkowite zniszczenie floty nie powinno być brane pod uwagę, wysyłający atak musi liczyć się z ryzykiem wybudowania obrony lub podstawienia floty na tym polega gra. Czysto jasno i bez zbędnych niedomówień.
#5 GośćKrukor_*
Napisano 27 marzec 2010 - 07:30
Użytkownik Legion dnia 26 marzec 2010 - 23:02 napisał
i nikt tego nie neguje !!!
ale my się spieramy o to jak interpretować misję "niszcz",
misja "niszcz" generuje dwa raporty (Rw), jeden z walki na planecie jaką jest moon, a drugi z próby niszczenia tegoż moona.
jeżeli są dwie walki, to logiczne jest ich zaliczenie dwukrotnie, a nie mówienie dwie walki to jedna walka,
znika moon, znikają na nim postawione budynki i co ? nic ?, to nie jest walka?, zaliczamy tylko wcześniejszą walkę na obronę i flotę ? dla mnie jest to pozbawione logiki,
dlatego zaproponowałem w temacie chyba trochę za wcześnie zamkniętym, zmianę polegająca na tym aby misja "niszcz" generowała jeden raport, ( tutaj oczywiście byłyby różne wyniki Rw ),
wtedy byłaby czytelność 1 = 1, a nie ustawianie sprawy jako 2 = 1,
natomiast potrafię zrozumieć, że to wymaga trochę pracy,
zostawcie Pitagorasa, niech spoczywa w spokoju i nie podejmujcie karkołomnej próby zmiany podstaw logicznej nauki jaką jest matematyka !!,
trzeba chyba raczej zastanowić się dlaczego w tej grze np. czasami bywa tak, że flotki się mnożą razy 2 :),
na zakończenie, trochę na wesoło - jestem projektantem konstrukcji budowlanych, wyobrażacie sobie co będzie jak spodoba mi się założenie, ze 2 = 1 :D, chyba najmniejszym zagrożeniem będzie to tylko wtedy gdy zastosuję to przy wystawianiu faktury :P
pozdrawiam
ps:
Legion - jeżeli straciłeś "przyjaciela" po słusznym banie, zastanów się czy był to przyjaciel ?
Napisano 27 marzec 2010 - 11:13
I tylko takie raporty powinny być podliczane.
Bo wysyłamy 1 misję i otrzymujemy 1 taki link.
#7 GośćKrukor_*
Napisano 27 marzec 2010 - 11:20
Użytkownik GyniO dnia 27 marzec 2010 - 11:13 napisał
I tylko takie raporty powinny być podliczane.
Bo wysyłamy 1 misję i otrzymujemy 1 taki link.
no i pięknie wszystko wiemy, czyli nic :P
nie gram na u13 i nawet tego linka nie mogę otworzyć,
polecam ten ostatni z z zeszłego tygodnia też wg, mnie może być,
każdy sobie coś tam skrobie
Napisano 27 marzec 2010 - 11:29
W dniu 26 Mar 2010 o godzinie 07:42:40 nastepujące floty uczestniczyły w bitwie: Agresor Kosa [x:xxx:xx] Broń: x% Tarcza: x% Opancerzenie: x% FLOTA: Pancernik - 150.000.000 W.transp. - 100.000 Obronca komgalia [x:xxx:xx] Broń: x% Tarcza: x% Opancerzenie: x% FLOTA: S.Szpiegowska - 2.540 Pancernik - 20.000.000 W.transp. - 530.316 Statek flagowy - 9 OBRONA: W.Rakiet - 1.105.503 L.Działo - 3.383.906 * PooF * Agresor Kosa [x:xxx:xx] Broń: x% Tarcza: x% Opancerzenie: x% FLOTA: Pancernik - 150.000.000 - [0] W.transp. - 95.000 - [-5] Obronca komgalia [x:xxx:xx] Broń: x% Tarcza: x% Opancerzenie: x% FLOTA: Zniszczony! OBRONA: Zniszczony! Agresor wygrał bitwe ! Zdobyłeś 8.321.784.591 metalu, 2.013.101.069 kryształu, 65.061.087.744 deuteru. Agresor stracił 135.870.000 surowców. Obrońca stracił 1.424.890.973.000 surowców. Na tych współrzędnych leży teraz 243.944.586.000 metalu i 323.386.092.800 kryształu. Potrzebujesz 1.620.945 recyklerów aby zebrać pole zniszczeń. Szansa na powstanie księżyca wynosi: 5.673.307% -- ProGamela Converter - Version 2.4 -- Thx Zoltek
Tylko taki raport powinien być liczony jako atak, a tamto trzeba uznać tylko za informację o złomowaniu moona.
Napisano 27 marzec 2010 - 11:31
Misja niszcz to 1 atak, a nie 2.
I ta druga sprawa z spadającymi flotami w ataku się zalicza do ataku czy tak jak w regulaminie jest, że "Atakujacych flot, które uległy calkowitemu zniszczeniu" nie zaliczamy do ataku
Napisano 27 marzec 2010 - 12:29
Użytkownik kazik885 dnia 26 marzec 2010 - 20:04 napisał
Dobrze będzie jak powstanie w regulaminie pkt ze niszcz to 1 atak i to wszystko
Bash nie dotyczy:
* Atakujacych flot, które uległy calkowitemu zniszczeniu.
Dla Mnie ten pkt jest dobry na ogame też taki jest wiem że to nie ogame, ale każdy jest przyzwyczajony do tego a jak wiecie ciężko czasami zmienić nawyki. Potem będą bezsensowne odwołania od banów itd.
1. jak najbardziej - moim zdaniem misja niszcz to pokrewna misji atakuj - atakujemy w celu zniszczenia.
2. bash nie dotyczy - IMHO bez sensu. Było wysłane jako atak, a że się nie powiodło to nie mój problem. Powinno być zliczane.
Napisano 27 marzec 2010 - 12:44
Zaraz roześle informację na uniwersach.
Napisano 27 marzec 2010 - 15:12
Napisano 28 marzec 2010 - 09:49
#15 Gośćdrakula_*
Napisano 28 marzec 2010 - 13:28
Napisano 28 marzec 2010 - 15:56
wiec w dobrej wierze mozna sobie kuku zrobic ;]
Napisano 30 marzec 2010 - 06:46
Cytat
Opcje tematu: