Poniższy zrzut ekranu powinien wyjaśnić wszystko.
http://ubuntuone.com/p/3YG/
Chodzi mi obniżenie całego interfejsu o kilkanaście pikseli tak, aby reklama nie zasłaniała ilości surowców. Drobiazg, a paru osobom ułatwi grę. :)
PS: Co się działa z tym nowym skinem? Czekam i czekam i doczekać się nie mogę...
Strona 1 z 1
Propozycja Lekkiej Poprawki Interfejsu. Zmiana czcionki wywołuje wcięcie liczb surowców.
Napisano 13 maj 2010 - 10:13
u mnie niema takiego problemu , sądzę że wina leży po stronie Twojej przeglądarki. siedzisz na linuchu spróbuj jakiejś innej przeglądarki.
Napisano 13 maj 2010 - 10:25
Użytkownik all4one dnia 13 maj 2010 - 10:13 napisał
u mnie niema takiego problemu , sądzę że wina leży po stronie Twojej przeglądarki. siedzisz na linuchu spróbuj jakiejś innej przeglądarki.
Bleeh (sorry, musiałem). To nie problem. To niczyja wina. Specjalnie wymusiłem sobie, aby wszędzie mieć super czcionkę Purisa. Argument, że siedzę na "linuchu" jest śmieszny, a nawet lekko obraźliwy. Wybrałem Linuksa właśnie dlatego, że mogę sobie zrobić taki system, jaki mi się zamarzy. Jestem teraz wolny od mnóstwa syfów.
Napisano 13 maj 2010 - 10:37
nie chcialem w jaki kolwiek sposób urazić Linuxa , ani Ciebie . poprostu kod gry pisany jest pod firefoxa dlatego z innych przegladarek mogą być problemy i niedociągnięcia.
Napisano 13 maj 2010 - 11:03
Spoko. Wszystko dobrze działa, tyle, że technicznie patrząc, moja ulubiona czcionka ma szerokie interlinie, które wciskają liczby pod reklamę. Sądzę, że najlepszym rozwiązaniem byłaby zmiana parametru wskazującego, gdzie zaczyna się interfejs z bezwzględnego na względny, tak był uzależniony od czcionki. Nie wiem, czy w PHP da się to zrobić, ale coś trzeba z tym zrobić. W najgorszym przypadku pozostaje zwykłe obsunięcie o te kilkanaście pikseli.
Napisano 13 maj 2010 - 13:00
No ale to już twój problem jaki masz system zmień sobie czcionke i już a znowusz adminstracja obniży interfejs i co i inni gracze będą mieli gorzej?
Sądzę, że powinieneś się uporać sam z tym problemem
Pozdrawiam
Sądzę, że powinieneś się uporać sam z tym problemem
Pozdrawiam
Napisano 17 maj 2010 - 07:50
Dziękuję za wprowadzenie mojej propozycji. Teraz wszystko widzę. Ciekaw jestem, ile jeszcze osób wymusza własne czcionki w internecie... :)
Napisano 17 maj 2010 - 11:25
Zainstaluj jako przeglądarkę Operę, wciśnij "zablokuj zawartość" i po kłopocie :D, reklam nie ma. Szkoda, że w TV nie można tak zrobić :/
Napisano 17 maj 2010 - 15:22
Użytkownik grafalz dnia 17 maj 2010 - 11:25 napisał
Zainstaluj jako przeglądarkę Operę, wciśnij "zablokuj zawartość" i po kłopocie :D, reklam nie ma. Szkoda, że w TV nie można tak zrobić :/
Nikt Ci nie narzuca reklam, jeżeli nie chcesz by się one wyświetlały wystarczy wejść w opcje i je wyłączyć.
Dzięki reklamom rozwijamy nasz serwis, możemy opłacić serwer oraz zakupić reklamę by przybywało graczy.
//Diagoras: Myślę, że wszystko wyjaśnione. Zamykam.
Strona 1 z 1

Temat jest zamknięty