Forum Progamela.net: Unknown [Ds] Vs Faust [Ds] 760.682 % - Forum Progamela.net

Skocz do zawartości

Pora na gruntowne zmiany w grze... =]
  • (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Unknown [Ds] Vs Faust [Ds] 760.682 % ...

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   bim101 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 118
  • Rejestracja 10-luty 10
  • Uni2:UnKnowN
  • Uni3:UnKnOwN

Napisano 23 czerwiec 2010 - 08:40

W dniu 23 Jun 2010 o godzinie 10:13:20 nastepujące floty uczestniczyły w bitwie:

Agresor UnKnowN [x:xxx:xx]
Broń: x% Tarcza: x% Opancerzenie: x%

FLOTA:
Pancernik - 723.410
Szturmowiec - 23.956.942
O.Plazmowy - 490.191

Obrońca Faust [x:xxx:xx]

FLOTA:
M.transp. - 62
Recykler - 483.777
S.Szpiegowska - 15.664
Bombowiec - 1
Niszczyciel - 6.000
G.Ś. - 350
Pancernik - 1.290.000
Szturmowiec - 9.970.124
W.transp. - 724.312
Statek flagowy - 5
O.Plazmowy - 15.887

OBRONA:
W.Rakiet - 3.000.000
M.Powłoka - 1
D.Powłoka - 1

* PooF *

Agresor UnKnowN [x:xxx:xx]

FLOTA:
Pancernik - 723.410 - [0]
Szturmowiec - 6.824.595 - [-17.132.347]
O.Plazmowy - 490.191 - [0]

Obrońca Faust [x:xxx:xx]

FLOTA:
Zniszczony!

OBRONA:
Zniszczony!

Agresor wygrał bitwę!
Zdobyłeś 26.001 metalu, 7.774 kryształu, 1.667.354.237 duteru.
Agresor stracił 34.264.694.000 surowców.
Obrońca stracił 151.839.837.000 surowców.

Na tych współrzędnych leży teraz 36.363.004.700 metalu i 39.705.241.100 kryształu.
Potrzebujesz 217.338 recyklerów aby zebrać pole zniszczeń.
Szansa na powstanie księżyca wynosi: 760.683%.

-- Symulator Walk Framework 2.0 --
Thx Marcin1199 - wygląd RW w oparciu o ProGamela Converter - Version 2.4

06-23 10:13:53 +0200 Kontrola przestrzeni Raport ze Zbiórki Złomu
Recyklery odzyskują 36.363.004.700 jednostek Metal i 39.705.249.100 jednostek Kryształ.

UNI2 Ilość ST: 12 (Old TImes)Łączny % ST: 4.775.024%
Średni % ST: 397.918
Best % ST: 970.942 %
"Alea iacta es"
Główne konto oddane faustowi.

UNI3 (aktualnie)
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Oszukista 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 96
  • Rejestracja 30-wrzesień 09
  • Uni1:OjciecDyrektor

Napisano 23 czerwiec 2010 - 12:30

No to sie Faust nalatal :D

Gratki za wlot a obroncy jak najszybszego rewanzu =)
Dołączona grafika
0

#3 Gośćvirgo_*

• Grupa Goście

Napisano 23 czerwiec 2010 - 12:48

Faust czyżbyś kończył z grą?? Twój własny sojusznik cię zezłomował ? ;p No gratulować nie wypada bo szkoda Fausta, który wg mnie jest najlepszym flociarzem Uni2 ;)

SzO Faust !!!

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   bim101 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 118
  • Rejestracja 10-luty 10

Napisano 23 czerwiec 2010 - 13:03

Stał w rekordach ponad tydzien, FSów nie robił. Ostrzegałem żeby flote chować. Puszczona flota na 30% z innej gali ażeby jego szanse zwiększyć. Niestety nie zalogował. 80% sury z tego wlotu magicznie znikło po logu Fausta. Wolałem to być ja niż ktoś z obcego soja, niech sie nauczy pilnować swojego.

Pozdrawiam!

"Alea iacta es"

UNI3 (aktualnie)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   wisniakrk 

• Rozbrykany
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 52
  • Rejestracja 24-sierpień 09

Napisano 23 czerwiec 2010 - 13:17

Bim tylko potwierdził tym jakim jest pajacem. długo jego przekręty nie były przeze mnie komentowane bo był u mnie w sojuszu ale teraz już przegiął. tym bardziej ze poleciał tak mega zbugowaną flotą i to kur... wa na sojusznika. pokazał tylko jak małym jest gościem i że dla punktów zrobi wszystko. az mnie dziwi ze nikt nie zgłosił z nim tematu jak bez latania stał się top 1 a w resorty w tym czasie wsadził ponad 50kk dexu - a najlepsze jest to ze administracja o tym wiedziała a i tak nic z tym nie zrobiła. najśmieszniejsze ze sam zgłosił tego buga - o ktorym mnie poinformował chwile przed późniejszym zgłoszeniem bo pewnie myslał ze skorzystam z jego przekrętów i mnie zbanuje.widać koneksje ma bo jakimś dziwnym trafem tyle razy był banowany i zawsze ban po chwili zdjęty....

Szkoda czasu jednak na taką grę

Pozdro dla uczciwych
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   morito 

• Amator
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12
  • Rejestracja 16-luty 10

Napisano 23 czerwiec 2010 - 13:48

brak słów zdrada własnego sojusznika buuu
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   KemsaGM 

• Amator
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 16
  • Rejestracja 11-styczeń 10
  • GG:6495475

Napisano 23 czerwiec 2010 - 16:08

nie wierzę w to co widzę...
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Battlecruiser 

• Kosiarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 362
  • Rejestracja 15-marzec 09

Napisano 23 czerwiec 2010 - 16:16

szkoda czasu szkoda, tez doszedlem do takiego zdania chodz jeszcze cos klikam, a to wszystko przez awarie bledy bugi floty surowcow.
floty Fausta tez
ciekawe, u nas na u1 tez mielismy podobna sytuacje z anorexia tylko ze ona opuscila sojusz i byla nieobliczalna i nieprzewidywalna :)
DS samo sie sypie,dobrze ze bim odszedl wczesniej od LS jak jeszcze gralem na u2.
Co to banow i odbanowan to wyrasta nam nowy kba bastek w wydaniu u2 :)
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Pusiek 

• Kosiarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 356
  • Rejestracja 08-styczeń 09
  • Uni1:TKS !

Napisano 23 czerwiec 2010 - 16:49

Przyznaj się że nie irytowała Cie jego flota w rekordach tylko chciałeś wlecieć żeby mieć z tego zysk! Bo przynajmniej oddałbyś mu zysk.. i jeszcze masz śmiałość pokazywać to na forum.
Top 1 w pkt a przy takich akcjach nie powinieneś być nawet w top 100.

0 szacunku!!!

Faust powodzenia w realu !

TKS
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   bim101 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 118
  • Rejestracja 10-luty 10

Napisano 23 czerwiec 2010 - 18:11

No więc teraz sprostowanie. Czas napisać chyba pozornie ostatniego posta na forum jako gracz i pożegnać się ze społecznością progameli.
Od kąd zaczęło się sypać tutaj na uni2 przez ciągłe błędy, backupy i to wszystko, co się działo, atmosfera dobrej rozgrywki przepadła.
Zawsze byłem top25, wśród graczy, którzy wkładali odrobine serca w tą grę.
Jestem studentem AGH 2go roku, zawsze moją pasją była obserwacja zachowań innych wokoło, stąd chęć ukończenia Psychologii, lecz przesłanki materialne i realistyczne odwiodły mnie od tego i tak oto, jak Bóg pozwoli, zostanę Inżynierem jednego z cięższych kierunków na uczelni, IMiR daje w kość.
Przedwczoraj pomyślałem, że gra tutaj nie ma sensu, bo zbyt wiele czasu prywatnego poświęcałem na nią. Koledzy się pytali o 23:00 między kolejkami, "Gdzie tak gonisz co godzine?" A ja np odbierałem FSa na wpół przytomny. Na dodatek tego wszystkiego poznałem wielu bardzo sympatycznych ludzi w tej społeczności, których bardzo szanuje.
Wybaczcie mi koledzy(chyba moge tak nazwać członków sojuszu), że byliście częścią doświadczenia psychologicznego. Postanowiłem, że zanim oddam konto, będę chciał mieć jakieś bez floty, samo EKO. Na koniec więc postanowiłem sobie przygotować konto Fausta, które tak pielęgnował od początku i sprawił, że każdy z obecnych tutaj śmiało napisze, że jest to flociarz nr 1. No i % jest ładny, chciałem się zapisać na tabeli top10 bitew Uni. Obym jak najszybciej z niej znikł, oby takich starć było coraz więcej.
Zezłomiłem z 2 powodów. Pierwszy już wyżej opisałem, po prostu miałem taki kaprys, żeby sprawdzić reakcję ludzi, z którymi tyle grałem do tej pory.
Drugi powód jest czysto dydaktyczny, aby pokazać naszemu flociarzowi, że tutaj każda, nawet jego flota niepilnowana spada. Założyłem, że nie ważne jak się to wszystko potoczy, otrzyma on tak czy owak moje konto.
Nie potrafiłbym we własne gniazdo bez jakichś wyższych celów trutki wrzucić.
Szczególnie dziękuję za postawę Virusowi, Patroklosowi oraz Tiboo, którzy przyznali mi rację, że słusznie straciłem jego flotę, która tak naprawdę czekała , aż ktoś po prostu w nią wleci. Z tego co wiem, Faust ma teraz sesję oraz wiele innych zajęć w Realu.
Powtarzam, to nie była zdrada, tylko dydaktyczny krok. Wydaje mi się , że mimo sesji, nie zmarnuje floty, którą dziś otrzymał ode mnie.
Co do zarzutów Wiśni, każdy pochopnie czasami coś napisze w nerwach. Ani 1 statek na moim koncie nie został zrobiony, jak to Wiśnia napisał, na zbugowanej surce. To co o mnie myślisz Wiśnia, zostaw sobie, ja Cię nigdy nie obraziłem, nigdy nie zrobiłem nic przeciwko Tobie, przejąłem tylko konto, za co Ci już podziękowałem. 
I pamiętajcie, nie zawsze jest tak, jak nam się na pierwszy rzut oka wydaje.
Żegnam całą społeczność Progameli, życzę udanych lotów i odnalezienia granicy pomiędzy grą a życiem prywatnym, czego Ja nie potrafiłem opanować, dlatego odchodzę.
Czasami zajrzę na forum, może gdzieś się wtrącę, ale jako obserwator a nie jako gracz.
Lećcie dalej beze mnie chłopaki, powodzenia!
P.S.
Teraz Fauścior masz przynajmniej bunkier na flotkę, który ciężko będzie sforsować ;d
I to na mooniku, który moim zdaniem nigdy nie zostanie zdjęty.
No i przyznaj, że zaniedbałeś konto po czym zamknij temat, bo jest chyba wyczerpany.

Takim właśnie akcentem żegnam was, nigdy nie traćcie granicy między tym co ważne a tym co się tutaj dzieje.
Pozdrawiam! Bimus Straszliwus Nieugiętus.

"Alea iacta es"

UNI3 (aktualnie)
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Rock 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 82
  • Rejestracja 15-kwiecień 10

Napisano 23 czerwiec 2010 - 21:33

Okłamałeś raz, więc już ci nie uwierzę.

Ale zezłomowałeś jak najbardziej słusznie. :)
Moje posty sa zawsze ironiczne i nigdy nie maja na celu nikogo urazic, chyba, że maja taki cel i nie sa ironiczne.

0

#12 Gośćvirgo_*

• Grupa Goście

Napisano 23 czerwiec 2010 - 23:40

Wszystko ładnie i pięknie...piękny esej i post w stylu iście poetyckim, ale jedno dodam co jest tutaj najważniejsze...Zezłomowanie własnego sojusznika to jest największe dno jakie można sobą zaprezentować...istnieje gg,  telefon komórkowy ( troszkę wyobraźni jak na wielkiego psychologa przystało )....takie tłumaczenie to nie powód...sytuacja żenująca i brak mi na nią słów...bardzo nisko upadłeś Bim :/ 

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Rock 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 82

Napisano 24 czerwiec 2010 - 00:06

To jest tak jak kumplowi rozwalić jego ferrari, na drugi dzień dać mu bugatti.

Ja bym się wnerwił mimo wszystko. :P

Z drugiej strony też bym zezłomował sojusznika, gdyby to nie był mój kumpel/przyjaciel tylko po prostu obcy nick w grze, bo to tylko gra. Tylko, że ja bym tak tego nie usprawiedliwiał, chęć zysku to chęć zysku, bardzo to cnotliwe, ale to co reprezentujesz to wyparcie, połączone z racjonalizacją panie ''nie stać mnie na psychologie''. :)

Nie bójmy się być źli, dno jest fajne, jeżeli jest skuteczne ! :)

Podsumowując bim propsy za akcje, ale nie potrzebnie się tłumaczysz.
Moje posty sa zawsze ironiczne i nigdy nie maja na celu nikogo urazic, chyba, że maja taki cel i nie sa ironiczne.

0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   bim101 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 118
  • Rejestracja 10-luty 10

Napisano 24 czerwiec 2010 - 05:58

Pożegnałem się, ot co. Ja bym się ucieszył, gdyby mnie zezłomował ktoś kto ma ponad 300 mln pnktów więcej ode mnie i oddał mi po tym konto ;D

Narka, jak widać, ciężko jest odejść ;p

"Alea iacta es"

UNI3 (aktualnie)
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   ciapak 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 131
  • Rejestracja 04-marzec 10
  • GG:6493593

Napisano 24 czerwiec 2010 - 09:32

Wszyscy dostrzegacie "zdrajcę" w bimie.
Przecież to jest zwyczajny push złomowy, Faust otrzyma teraz konto z mocnym dopalaczem w surowcach.
Jak dla mnie, to administracja powinna się mocno przyjrzeć temu starciu!
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Rock 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 82

Napisano 24 czerwiec 2010 - 10:17

Eeee tam dobry push zawsze spoczko. :P

0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Faust1989 

• Kosiarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 282
  • Rejestracja 13-listopad 09
  • GG:1796210
  • Uni1:Faust
  • Uni2:Faust

Napisano 24 czerwiec 2010 - 15:04

Wyświetl postUżytkownik Rock dnia 24 czerwiec 2010 - 10:17 napisał

Eeee tam dobry push zawsze spoczko. :P

Jak widać konta nowego nie mam no i zostało zbanowane więc po kłopocie.
Mnie tam to zbytnio nie zabolało.

Co miałem tu osiągnąć to osiągnąłem.

Push to nie był tylko zwyczajnie zostawiłem flotę bez fs-a bo jak wiadomo tylko sojusz mógł mi zagrozić, ale kto mógł się tego spodziewać.
UNI 2
liczba ST : 42
łączny %: 456.589 %
średnio ST: 10.871 %
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Battlecruiser 

• Kosiarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 362
  • Rejestracja 15-marzec 09

Napisano 24 czerwiec 2010 - 17:30

hehehe tak patrze na wypowiedzi bima i mam wrazenie ze to wypracowanie nie napisal on tylko jego mama lub ktos znajomy :)

2 posty nizej poziom jego wypowiedzi spadl juz do normalnego.moze sie myle.nie wazne

czemu konto zostalo zbanowane ??oddalem konto na u2 wiec jesli ktos moze niech odpowie bo jestem ciekawy.

a moze ktos postanowil zrezygnowac z gry i z 2 dobrych kont i flot zrobic jedno jeszcze lepsze.....
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Rock 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 82

Napisano 24 czerwiec 2010 - 17:58

Faust ja nikogo nie oskarżam, ja ironizuję. ;)

0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   bim101 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 118
  • Rejestracja 10-luty 10

Napisano 25 czerwiec 2010 - 16:12

Wyświetl postUżytkownik Battlecruiser dnia 24 czerwiec 2010 - 17:30 napisał

hehehe tak patrze na wypowiedzi bima i mam wrazenie ze to wypracowanie nie napisal on tylko jego mama lub ktos znajomy :)

2 posty nizej  poziom jego wypowiedzi spadl juz do normalnego.moze sie myle.nie wazne

czemu konto zostalo zbanowane ??oddalem konto na u2 wiec jesli ktos moze niech odpowie bo jestem ciekawy.

a moze ktos postanowil zrezygnowac z gry i z 2 dobrych kont i flot zrobic jedno jeszcze lepsze.....

No i człowieku, nie wiem dlaczego mnie oceniasz swoją miarą. To, że czasami prosisz mamę lub kolegę o poprawienie posta, nie oznacza, że każdy tak robi.

Nie wiem skąd wziąłeś wzorzec zachowań, ale to nic złego, nie przejmuj się.
Co do zarzutów o PUSH, bug-using;
-nie było PUSH'u, sam Faust wniósł prośbę do Gynia o bana, nie wiem z jakich pobudek. Co prawda wcześniej stracił flotę z UNKNOWNA, bo spadło konto przed banem w pnktach, jak mi informatorzy donieśli, ale o tym też raczej nikt tutaj nie wspomniał. Szkoda tylko , że swojego BUG-usingu nie zgłosił przy okazji, no ale to inna historyjka.
-co do BUG-usingu, gdy serwer przenosił pliki z 2óch uni w jedno miejsce, było wiele problemów technicznych. Między innymi został zmieniony mechanizm wyburzania budynków. Mając odpowiednią ilość surowców można było je powielić. Działało to w ten sposób, że klikając w linka do wyburzania, surowców zamiast ubywać, to przybywało. Po anulowaniu, również. Zauważyłem to przypadkiem, był to BUG, którego używanie było niewykrywalne. Zanim odkryłem BUGa, miałem 260 mln pnktów we flocie i namiętnie latałem na ekspedycje, które na początku dawały kolosalne zyski w postaci sporej ilości statków. Uzbierałem wtedy około 350k OPków. Niestety, chwile po tym jak osiągnąłem 260mln pnktów we flocie, ilość statków odzyskiwanych z ekspedycji drastycznie zmalała i przestało mi się to opłacać. Zdemontowałem 60 mln Szturmowców odzyskując 42kkk mety i 42kkk krychy, co wydałem w budynki po osiągnięciu 12 poz. resortu gospodarowania. Za tamten skok sprzed buga, zostałem nazwany BUG-userem. Nie jest to do końca nieprawda, gdyż podrasowałem na owym bugu resorty: Naukowy- na 10 poz oraz Gospodarowania na 14. Później, obserwując przyrosty innych graczy w statystykach (bez konkretów, nie o to mi tutaj chodzi), postanowiłem się podzielić spostrzeżeniem z najbliższymi mi członkami sojuszu. Jedyną osobą, która potępiła ukrywanie tego przed administracją, był Wiśnia, Napisał mi, że nie chce wiedzieć na czym to dokładnie polega, ale jeżeli chce żałośnie i nieuczciwie zdobywać punkty, tak jak to robi spory % progameli, to o mnie to świadczy. 
Po tych słowach zrozumiałem, że On ma rację. Zawsze Go szanowałem(nadal szanuję) jako gracza. Więc napisałem do Gynia, objaśniłem mu na czym rzecz polega i poprosiłem o naprawienie. Przyznałem się wtedy, że lekko resorty podciągnąłem, nie przejął się tym. 
I tutaj znowu do Wiśni: Skąd Ci przyszło do głowy, że chciałem Cię zbanować? Zastanawiaj się czasami co piszesz.
Gynio obiecał, że nie dostanę bana za BUG-using, podziękował za informacje i naprawił błąd.
A teraz Faust sam zgłosił na konto, które ode mnie otrzymał (jak widać niesłusznie) bana, natomiast nie pisze ani słowa o tym, że w tydzień z 600k Pc zrobił 1200k na bugu. I nikogo to nie dziwiło wtedy, tak jak i mega skok w budynkach w przeciągu 2 tyg. Jeszcze miał czelność napisać na forum, że zniszczyłem go zbugowaną flotą, a ani 1 sztuka rupieci, które gdzieś rozbił i pozbierał nie wiem czyim kontem, nie były zbugowane.
Tak więc, jeżeli już banowanie jest modne, proszę o bana na konto Fausta za używanie BUGa. Jeżeli nie znajdzie się dowód na Fausta, proszę pokazać dowód na konto Kierownik(bo na taką nazwę zmienił) lub odbanowanie go, przekażę konto innej osobie. Szkoda mi wyrzucać w błoto konto, w które tyle czasu włożyłem.
Na koniec, nie wiem co się stało z surowcami ze złomu Fausta, przetransportowałem całość na planetę, rozbudowałem w kolejce kopalnie metalu z 48-50 i po misji stacjonuj z 29 mld metalu i 34 mld kryształu zostało 8 mld kryształu. Nie wiem jak, nie wiem dlaczego, nie obchodzi mnie to. Jeżeli komuś jeszcze coś takiego się stanie przy misji stacjonuj, niech zgłosi to do SGO, może znajdą przyczynę, a może po prostu miałem pecha i losowo znikła sura.
Tak więc to tyle, nie jest to zbyt dobry dział na każdą część tego posta, lecz nie chcę, aby było wszędzie po kawałku, lepiej się czyta wszystko w 1 miejscu.

Pozdrawiam, Bim101!

"Alea iacta es"

UNI3 (aktualnie)
0

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2