Użytkownik Honeker dnia 26 luty 2011 - 21:47 napisał
Moim skromnym zdaniem przyciągnąć więcej ludzi na forum może tylko i wyłącznie:
a) Reset Uni1 i ponowne otwarcie.
B) Zmiana parametrów Uni2 na większe (najlepiej na takie jakie pierwszy raz miało Uni1) oraz reset uni.
c) Otwarcie nowego Uni3 (oczywiście najpierw informacja o otwarciu nowego uni gdzie tylko się da).
Dziękuje, dobranoc!
Mój przedmówca faktycznie skromnie się wyraził i jemu też
RESET ! ;)
pomysłów od graczy było i jest sporo, tylko że nie są one doceniane przez administratorów :(
wystarczyłoby np PRO na 14 dni, albo +2 bonusory albo losowe badanie, w każdym razie jest dostępna i szeroka forma nagrodzenia ciekawego i zaadoptowanego w grze dodatku - zainteresowanie zdobyciem grantu duże a co za tym idzie i gro zainteresowanych tym co zmieni dany dodatek? administracja idzie na łatwiznę
panowie wiem to już 3 rok trzymania dziarsko steru i wkrada się rutyna i wypalenie powtarzalnością schematów
może na zmianę forum tez ogłoście konkurs? zjawisko ciekawe! zaproponujcie 3 nagrody za najlepsze pomysły?!
przecież pasek z info można umieścić w nagłówku strony z grą (tak jak info o IBF) i każdy zainteresowany skieruje swe kroki w tę stronę!
może zrobicie konkurs? albo inną formę zabawy w której zwycięzca będzie moderatorem SB - oczywiście z mniejszymi uprawnieniami niż admin i pod jego czujnym okiem?
jest tego naprawdę sporo wystarczy dać graczom szanse na zdobycie jakiegoś trofeum a pojawią się i gracze i pomysły :P
ale to samo nie przyjdzie trzeba troszeczkę dać od siebie
przecież można tez takiego "mózgowca" wynagrodzić np. + x10 większym wydobyciem na dany okres czasu.
takich przykładów można by mnożyć dziesiątkami, ale jedna piekielnie ważna sprawa:
ZERO lekceważenia
Panowie a może dla spopularyzowania gry np. w losowych godzinach i dniach wprowadzicie
dla AKTYWNYCH graczy bonus właśnie w postaci zwiększonego wydobycia??
Nikt nie wie kiedy i jak długo? a ten co gra to ma? :P
naprawdę troszkę dajcie z siebie a gracze oddadzą wam to z nawiązką
i to co pisali przedmówcy przede mną czas waszej reakcji na pewne problemy spowodował totalne olewanie forum.
może faktycznie potrzeba nowych i zapalonych moderatorów - ale nie za darmo :(. dajcie im coś w zamian.
tak jak nie materialne jest forum tak i niech będzie ich uhonorowanie :P
np. w postaci specjalnego działu z podziękowaniami bądź też dla równowagi i skargami? :P
ranking na najlepszego i najgorszego .... zawodnika? gracza? moderatora? flociarza? ekowca?
TRZEBA TYLKO CHCIEĆ a pomysły będą się same sypać z rękawa :)
pozdrawiam i więcej optymizmu życzę
P.S.
wiem późno i na mamrotałem nieco ale zarys pomysłu chyba jest widoczny?
najprościej rzecz ujmując potrzeba "świeżej krwi" ;)
__________________________________________________________________________________________________________________