Forum Progamela.net: Urlopy - Forum Progamela.net

Skocz do zawartości

Pora na gruntowne zmiany w grze... =]
  • (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Uni 1
Urlopy Ogranieczenie ilości urlopów w ciągu 12 mc.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   HAUNTEDd 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 109
  • Rejestracja 22-maj 11
  • GG:24019695
  • Uni1:HAUNTED

Napisano 17 czerwiec 2011 - 17:54

Zakładam taki temat ponieważ administracja nie jest zadowolona z tego że uni1 jest zaaurlopowane. W tym celu wprowadziłem 2 ankiety dot. tego tematu. Uważam że takie rozwiązanie będzie bardzo dobre gdyż nie będzie możliwości przebywania na PG mniej niż 40%. Zdaję sobie z tego sprawę że dla większości jest to kłopotliwe ale na pewno ułatwi życie. Proszę pisać swoje opinie poparte argumentami. za i przeciw :)

Użytkownik Kallosz edytował ten post 22 czerwiec 2011 - 06:28
Powód edycji: Data zamknięcia ankiery

0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Nyderan 

• Maniak
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 150
  • Rejestracja 11-maj 09

Napisano 17 czerwiec 2011 - 19:13

nie zdziwię się jeżeli w tej ankiecie nikt nie zagłosuje :P

P.S.
może Pan HAUNTEDd ma jeszcze jakieś chińskie (ograniczające wolność) pomysły?
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Invictus 

• Kosiarz
  • Grupa Operator Uni1
  • Postów 433
  • Rejestracja 17-styczeń 10
  • Uni1:Invictus
  • Uni3:Invictus

Napisano 17 czerwiec 2011 - 19:20

Bzdura jakiej dawno nie widziałem. Jestem na NIE.

Czasem gram miesiąc nonstop, a znów innym razem co dwa dni włączam urlop. Wszystko jest uzależnione od mojej pracy.
Co będzie następne? Dzienny limit misji "Atakuj"?
Dołączona grafika
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafika
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Lantean 

• Retired Programista
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1284
  • Rejestracja 27-luty 09
  • Uni1:kallosz
  • Uni2:kallosz
  • Uni3:kallosz

Napisano 20 czerwiec 2011 - 07:49

jak najbardziej na tak. Ilość urlopów 12 w ciągu roku.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   HAUNTEDd 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 109
  • Rejestracja 22-maj 11

Napisano 20 czerwiec 2011 - 08:11

Jeśli mógł bym prosić cb. Kalosz abyś wysłał ten link do userów w grze :). aby to rozpowszechnic :)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Virgo 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 143
  • Rejestracja 22-wrzesień 10
  • Uni1:Virgo

Napisano 20 czerwiec 2011 - 08:59

Totalna głupota... nikt na to nie pójdzie... ograniczać to można małpy w klatce... przypomnę, że gracze też tutaj mają coś do powiedzenia. Myślicie, że jak wymusicie zakaz urlopowania to coś poprawi?? Gracze będą po prostu rezygnować całkowicie z gry, albo wchodzić na nią raz w miesiącu bo tak pozwalać będzie regulamin urlopów... Haunted chyba nie zdajesz sobie kompletnie sprawy co ty piszesz i czego oczekujesz... pomyśl troszke jaka będzie reakcja graczy na to i jak bardzo spadnie % grających aktywnie heh :/

Uni1: Top 2Flota: Top 1Best ST: 3.000.000.000 %Sojusz: More Chad !!!!

CZŁOWIEK NIE JEST TYLKO SPRAWCĄ SWOICH CZYNÓW, ALE PRZEZ TE CZYNY JEST ZARAZEM W JAKIŚ SPOSÓB ''TWÓRCĄ SIEBIE SAMEGO'' J.P. 2
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   HAUNTEDd 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 109
  • Rejestracja 22-maj 11

Napisano 20 czerwiec 2011 - 09:49

to administracja podsuneła mi taki pomysł. zresztą ja też sie z nimi zgadzam. np. gracz Batlecruiser moim zdanie to nie ma kompletnie sensu wchodzic na 3h robic 2 złomy i uciekac na U na miesiąc.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Virgo 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 143

Napisano 20 czerwiec 2011 - 13:42

A jak ci każą wsadzić palec w ogień to tez to zrobisz ?? ;p
Opierasz swoją tezę na tym co ty widzisz bo grasz aktywnie i intensywnie od jakiegoś czasu ( a sam miałeś przerwę i siedziałeś na U sporo czasu )... ciekawe czy jakbyś był w tym odsetku, który nie popiera pomysłu to czy tez byś tak chciał... założę się, że NIE :)
Zacznijcie podawać nowe koncepcje a nie na siłe czegoś chcecie... ta ankieta to nic innego jak wymuszenie decyzji na graczu wbrew jego woli.
W normalnym cywilizowanym świecie istnieje takie słowo jak "kompromis".

CZŁOWIEK NIE JEST TYLKO SPRAWCĄ SWOICH CZYNÓW, ALE PRZEZ TE CZYNY JEST ZARAZEM W JAKIŚ SPOSÓB ''TWÓRCĄ SIEBIE SAMEGO'' J.P. 2
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   HAUNTEDd 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 109
  • Rejestracja 22-maj 11

Napisano 20 czerwiec 2011 - 13:54

wg. cb. liże dupe administracji a to nie prawda. ty ognia jeszcze nie znasz... więc na ten temat się nie odzywaj. Że niby ja na U siedziałem?? chyba cos ci się pomyliło. Twoja wypowiedz jest bez sensu. To jest raczej oczywiste że gdybym był w tym odsetku który często bierze urlopy to bym był przeciw. Ty wgl. czytasz co piszesz??
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Virgo 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 143

Napisano 20 czerwiec 2011 - 13:57

Z takimi prostackimi epitetami to na ponowną reedukacje się wybierz lepiej. Wiem co pisze. To ty kombinujesz jak koń pod górę :)
Sam sobie zaprzeczasz tym co piszesz. Pokazujesz, że twój temat jest bardziej na pokaz niż z sensem dla graczy. Chcesz zabłysnąć i się pokazać to idź do Tańca z Gwiazdami :P

0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   HAUNTEDd 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 109
  • Rejestracja 22-maj 11

Napisano 20 czerwiec 2011 - 14:02

Cb. wita mam talent ;)

Jak cię nie interesuje ten temat to po co się wypowiadasz??. to ty robisz więcej szumu o to niż to jest warte wgl. zagłosuj, wypowiedz sie i koniec a nie prowadzisz jakies wywody.Ja jeszcze edukacji nie skończyłem :P. więc u mnie to usprawiedliwione. gorzej z tobą...
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Virgo 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 143

Napisano 20 czerwiec 2011 - 14:06

Po to jest temat, żeby się w nim wypowiadać... argument przeciwko argumentowi... naturalna kolej rzeczy :)

0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   HAUNTEDd 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 109
  • Rejestracja 22-maj 11

Napisano 20 czerwiec 2011 - 14:08

teraz to się robi prywatna potyczka. skończ już
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   accoro 

• Amator
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 0
  • Rejestracja 11-sierpień 11
  • Uni1:Bravo
  • Uni2:Foxtrot
  • Uni3:accoro

Napisano 20 czerwiec 2011 - 14:55

według mnie jesli administracja w koncu skonczy zwracac uwage na te sare niedojdy, ktore nie graja w ta gre w ogole, tylko przychodza raz na miesiac i wylacza urlop, posmapmuja sondami i mysla ze sa fajni, to wtedy ta gra ruszy i moze wprowadzicie zmiany. pena grupa zawsze bedzie na nie. nie mozna sie o wszystko pytac bo nic z tego nie wyjdzie, od tego sa decyzje administracyjne zeby je wprowadzac odgornie bez zadnych dyskusji.
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Virgo 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 143

Napisano 20 czerwiec 2011 - 15:18

Nie zgodzę się z tobą. Obydwaj się przekonacie co będzie na Uni1 po wymuszeniu tego na graczach. Odsetek online spadnie jeszcze bardziej. Ale na szczęście to nie mój problem. Ja wyrażam opinie i mam do tego prawo tak samo jak wy macie.
Jak już podkreślałem. Każda sprawę da się rozwiązać jeśli umie się dojść do pewnego kompromisu. Tyle, że nikt tutaj nie myśli o innych koncepcjach tylko o tych najprostszych.

Niech więc Ojciec Przełożony decyduje co będzie dla jego Dziecka najlepsze :P

0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   HAUNTEDd 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 109
  • Rejestracja 22-maj 11

Napisano 20 czerwiec 2011 - 15:18

i się wkońcu ktoś z sensem wypowiedział. tylko nie zgodze się z tym aby gracze nie mieli wpływu na działania administracji.
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Virgo 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 143

Napisano 20 czerwiec 2011 - 15:32

No to przecież od początku to podkreślałem. Gracze powinni mieć prawo decydować o tym jak chcą grac bo to nie Administracja gra tylko oni. Sam Gynio kiedyś przyznał, że on w PG nie grał i wielu rzeczy i potrzeb z perspektywy gracza nie rozumie. Po to własnie jest to forum. Ono ma być integralna częścią gry i ma pomagać w komunikacji Admin=Gracz.
Wielu o tym zapomina i chce podejmować samoczynnie decyzje bez konsultacji.
Ja nie przeczę, że nie powinno się na ten temat podyskutować.
Mi chodzi o to, że propozycja zasugerowana jest zbyt ograniczająca i wymuszająca.
Haunted masz racje, ale nie w kwestii ograniczania. Tutaj trzeba czegoś innego a nie reżimu :)
Gra straciła w oczach ludzi w całym internecie. Sam Gynio to przyznał. A dodawanie nowych Uni byle wyciągnąć grę z dołka jest bez sensu.
Uni2 też miało być takie super i wyjątkowe. I co z nim sie stało?? Leży i kwiczy. Czeka tylko, żeby je zamknąć bo nikt się nim prawie nie interesuje.
Tu potrzebna jest nowa wizja, nowa reklama, zmiany nie na podłożu silnika gry itp.
Zmiany na podłożu zarządzania ta grą i podejmowania dobrych decyzji ( a nie taki Kallosz wypali z bzdurą aż ręce opadają ).
Tą grą się nie rządzi tylko kreuje się ją tak, żeby gracz w nią grający miał pozytywne odczucia i żeby wypowiadał się o niej w samych superlatywach.
A nie co chwila słychać żale i pretensje. Trzeba ruszyć czasem głową a nie udawać mądrzejszego niż się jest.
Jak był Prox to było bardzo dobrze. Potem z wiadomych podowód i wiadomych ludzi wszystko się posypało.

0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   HAUNTEDd 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 109
  • Rejestracja 22-maj 11

Napisano 20 czerwiec 2011 - 16:59

Jak taki cwaniak jestes to idz na admina czy cos. po 2 tylko non stop krytykujesz moze załozysz jakis temat na ten problem co?? samemu to nic nie wymyślisz
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Virgo 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 143

Napisano 20 czerwiec 2011 - 17:11

No masz... i tak źle i tak nie dobrze... takiemu to nie dogodzisz :)
Stary zrzędzisz jak stara baba... napisałem tylko szczerą opinię z moich ponad dwuletnich obserwacji tej gry... nie znam tej gry od wczoraj... może gdybyś wiedział o czym mówię i jakie kwestie poruszyłem to by ci te szare komórki lepiej funkcjonowały.
Mało wiesz oj naprawdę mało a mądrzysz się i pyskujesz jakbyś w życiu nie zaznał dowartościowania.
To cię pocieszę...

TAK TWÓJ TEMAT JEST SUPER... JESTEM NA TAK... LOL

0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   GyniO 

• @Root Admin
  • Grupa Administratorzy
  • Postów 1011
  • Rejestracja 18-październik 08
  • Hobby:Informatyka
  • Uni1:GyniO
  • Uni2:GyniO
  • Uni3:GyniO

Napisano 20 czerwiec 2011 - 18:54

Nie wiem, kto wpadł na taki pomysł ale osobiście mi się podoba, autor tematu ma w większości rację.

12-20 takich punktów na 1 rok to wystarczająco dużo urlopów do wybrania dla 1 gracza - a dla tych, którym pomysł nie odpowiada to można zaproponować bonusora do zwiększenia tego limitu lub poprzez wysłanie sms'a.
Dołączona grafika
0

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3