Uni 2
Aktywność Graczy
Napisano 25 czerwiec 2011 - 09:52
do tematu powracam po raz którychś z rzędu...
dotyczy on w szczególności wszystkich graczy na unii 2 !!
Jak wszyscy widzą jest to najbardziej wyludniające się unii spośród innych.
Moje pytanie jest proste:
Czy nie można nic z tym zrobić ?
Czy administracja nie może czegoś zmienić ?
Np % z walk ?
Albo też zwiększyć siłę ataku flot ?
Niestety bunkry na unii 2 nawet mi jako top 1 nie pozwalają latać.
Jest naprawdę wiele opcji.. może zacznijmy coś robić dopóki są tacy ludzie którzy mają jeszcze jakieś chęci na grę ?
domyślam się niestety że po raz kolejny mój temat zostanie pominięty...
no ale cóż...
Pozdrawiam wszystkich, którzy mają jeszcze chęci do gry.
tiboo
Napisano 25 czerwiec 2011 - 12:03
Napisano 25 czerwiec 2011 - 12:31
1. S&D (tzw seak and destroy) ... nie muszę się rozpisywać, ludzie którzy grali na OGAME wiedzą o co chodzi.
2. łączenie flot czyli ACS ... ?
3. floty na stacjonuj uczestniczące w walce ?
4. Zwiększenie wydobycia surowcow ?
5. Zwiększenie złomu z floty i obrony ?
6. Nowe konkursy.. tutaj opcji jest wiele:
- nowe nazwy unii,
- nowe statki,
- nowy kapitol,
- nowe badania itd..
no i owczywiście system nagród,
7. DLa graczy początkujących na unii 2 albo też na innych unii pakiet darmowych surowców oraz okres obrony słabszego gracza np do 500 k pkt.. ?
Opcji jest wiele, wystarczą chęci.. może inni gracze też się wypowiedzą..
Napisano 25 czerwiec 2011 - 13:30
Cytat
Wprowadzane jest w nowym silniku walk, nad którym nadal trwają prace.
Cytat
Wprowadzane jest w nowym silniku walk, nad którym nadal trwają prace.
Cytat
Głupota. Stacjonuj to stacjonuj. Jak moga stacjonki uczestniczyć w walce jak ona leci jest w flocie ta flota na inną twoja planetę?
Cytat
UNI 2 miało być UNI wolnym i taktownym jest. Nie będzie zwiększania.
Cytat
Temat był gdzieś na ten temat poruszany odnosnie UNI1 bodajże, jak dla mnie odpada. Ale zrób temat w propozycjach wraz z ankietą i niech gracze się wypowiedzą na ten temat.
Cytat
- nowe nazwy unii,
- nowe statki,
- nowy kapitol,
- nowe badania itd..
no i owczywiście system nagród,
Opcji wiele - wymieniłeś 4, w tym tak: nazwy? UNI1,2,3 - to sa nazwy.
Nowe statki - jakie chcesz nowe statki są i będą te obecne. Nie róbmy z ProGameli syfu.
Nowy kapitol - jaja? drugi kapitol chcesz abyśmy dodali?
Nowe badania - proponuj jakie od razu, dla mnie głupota, to są takie propozycje, które wymagają dużego nakładu do kodu gry co może nieść za sobą inne konsekwencje.
System nagród - pomoc administracji -> otrzymujesz bonusy bądź PRO.
Cytat
Okres obrony czyli noobprotection jest do 100.000 pkt.
Do 500.000 jest na U1.
Napisano 25 czerwiec 2011 - 19:43
tak więc myślę sobie że głupotą z mojej strony było pisać wogle ten post...
bo jeśli "nie wiem jaka jest twoja funkcja" podchodzi do każdej propozycji jako głupoty to jaki jest sens co kolwiek pisać.. ?
jesli inni twoi koledzy stwierdzą to samo.. to ja przestane sie tu pocić i pisać co kolwiek..
i zrobie to co inni , wybiorę najprostrzą bramkę czyli zmienie gre..
pozdro dla tych normalnych..
Napisano 25 czerwiec 2011 - 23:30
Napisano 01 październik 2011 - 20:02
Ja myślę, że skoro kont jest coraz mniej, ekspedycje (czyli Ty kontra serwer) działają jak działają, trwają (nieustająco) prace nad nowym silnikiem itp.....słowem skoro nie można zagrać przeciwko graczowi (bo Ci albo się okopali i siedzą w bunkrach, albo są zupełnie zieloni i nie warto ich nawet farmić), to należałoby mieć szansę zagrania przeciwko serwerowi. Należałoby jakimś tanim programistycznie kosztem wprowadzić proste zmiany:
1. Konto, gdy nikt się długo nie loguje (iI) ulega powolnej degradacji np.: raz w tygodniu "rdzewieje" powiedzmy 10% obrony (nie dotyczy urlopów).
2. Nanoroboty z fabryki nanitów (o ile ta jest zbudowana), gdy nikt się na konto długo nie loguje (iI) ulegają powolnej degradacji i samodzielnie budują: kopalnie, elektrownie słoneczne, magazyny... o ile istnieją ku temu zmagazynowane na planecie surowce.
3. Konta z jedną planetą pojawiają się automatycznie, co pewien czas (raz na tydzień). Zbudowana jest tam fabryka nanitów. Planeta jest rozbudowywana automatycznie jak w punkcie 2 (ale od samego początku konto ma oznaczenie iI).
Punkt 1 umożliwi czasem rozbunkrowanie porzuconych kont, punkt drugi umożliwi famiming mniej zadbanych kont, punkt 3 - gdy już zabraknie planet z punktu 1 i 2, to zawsze będzie można coś pofarmić.
Pozdrowienia dla graczy z Uni2:
wowa
Napisano 02 październik 2011 - 11:42
Ciekawe czy panowie góru co kolwiek z tego wezmą pod uwagę.
bądź też sami w końcu wezmą sie do roboty.. buhahaha
pozdro dla tych, którzy jeszcze mają chęci do gry.
Wrocław pozdrawia...
Napisano 15 październik 2011 - 21:09
"Twoja ekspedycja natknęła się na brązowego karła przemierzającego przestrzeń międzygwiezdną i zapełniła ładownie deuterem.
Zysk: 0 metal, 0 kryształ, PEŁNE ŁADOWNIE deuter"
Nieco trudniej (ale też ciekawiej) byłoby zaprogramować tak:
"Twoja ekipa naukowców natknęła się na brązowego karła przemierzającego przestrzeń międzygwiezdną. Ekipa ekspedytorów zapełniła ładownie deuterem.
Dokładne obserwacje orbity potwierdziły, że to bogate źródło deuteru dostępne będzie jeszcze przez xxxxx godzin.
Zysk: 0 metal, 0 kryształ, PEŁNE ŁADOWNIE deuter"
Napisano 23 grudzień 2011 - 21:03
Cytat

Temat jest zamknięty