Forum Progamela.net: Nowe Uni - Forum Progamela.net

Skocz do zawartości

Pora na gruntowne zmiany w grze... =]
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Uni 1
Nowe Uni

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Paladyn1 

• Maniak
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 181
  • Rejestracja 01-grudzień 10
  • Uni1:Paladyn

Napisano 15 październik 2011 - 20:23

Jestem za tym żeby zamiast restartu uni 1 założyć nowe o tych samych parametrach. Reset uni1 sprawi tylko, że gracze którzy grają tutaj długo ponad 2-3 lata zakończą swoją grę na progameli, ponieważ rozbudowa konta od zera im się po prostu nie widzi. Jeśli założycie nowe uni to będą tam grali gracze którzy chcą restartu a Ci co nie chcą będą dalej siedzieć na u1. Uważam, że to byłoby bardziej sprawiedliwe rozwiązanie niż restart u1. Proszę wszystkich graczy o wypowiedzenie się w tym temacie.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Jon 

• Rozbrykany
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 68
  • Rejestracja 31-październik 09

Napisano 15 październik 2011 - 20:26

Zgadzam sie z toba niech otworza nowa unie o tych samych parametrach i kto chce niech idzie tam a kto chce niech zostaje na starej to bedzie najsprawiedliwsze rozwiazanie i wyscie z sytacj
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Piotr-1037 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 77
  • Rejestracja 21-styczeń 09

Napisano 15 październik 2011 - 20:29

zgadam się jestem starym graczem i po restart u1 już nie będę grał od nowa się budować chyba szkoda czasu bo znów ktoś wpadnie pa pomysł o ponownym resterciu po za tym tu jest tyle farm że łatwo się przebić wysoko
Dołączona grafika
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   hamas 

• Rozbrykany
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 54
  • Rejestracja 19-luty 10
  • Uni1:hamas

Napisano 15 październik 2011 - 20:39

Popieram kolegę , za dużo czasu i pieniędzy poświęciłem żeby teraz to skasować , po za tym każdy gracz ma prawo sam decydować o tym czy skasuje konto czy nie .
Zdobyte doswiadczenia , rozbudowanie tychnologii , obrony , kapitolu czy floty nie może być zniszczone tylko dlatego ,że jest coraz mniej ludzi ( mimo wszystko więcej niż na innych wolniejszych uniwersach) . Nowe uni na pewno w jakiś sposób zadowoli nowych graczy i pozwoli im być może z nowymi mozliwościami osiągnąć satysfakcję z gry i uniknąć nieporozumień gdzie na starym uni ludzie przyzwyczajeni do swoich lokalizacji czy znajomych i w mniejszym czy wiekszym stopniu zadowoleni z osiągnięć przez długie wieczory często zarywane noce będą mogli zachować swoje konta bez obawy utraty przez reset uni 1.
Pomysł a uni o tych samych parametrach uważam za najmniej konfliktowe rozwiązanie i naturalne ze w zględu na różnicę osiągnięć pomiędzy graczami , którzy zaczeli grę ponad dwa lata temu .
Jeśli zresetujecie uni1 to na pewno już nie będę tutaj zaczynał od nowa, ta gra ma to do siebie ,że po poświęceniu pewnego czasu nie ma sie ochoty zaczynać od nowa , po prostu gracze zrezygnują .
Reset uni 1 to strzał w stopę, zdaje sie tylko niektórym ,że Ci co budowali 2,3 lata konta będą zaczynać od nowa to mogą być jedynie Ci co dopiero zaczęli grę .

Pozdrawiam i mam nadzieję ,że Administracja rozpatrzy temat pozytywnie .
Dziekuję .

HAMAS
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Nitan 

• Amator
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 15
  • Rejestracja 07-styczeń 10

Napisano 15 październik 2011 - 20:39

Po ciężkich wzmaganiach z wami w shoutboxie napiszę to tu po raz ostatni.

Przy resecie nikt niczego nie traci wręcz przeciwnie.. - zyskuje.

Masz szansę być lepszym niż poprzednio a nawet najlepszym.
Jeśli uważasz, że jesteś pro pokaż to na świeżym uni.. druga taka okazja może się nie zdarzyć.
To, że ktoś grał 2-3 lata nie ma znaczenia.. kiedyś uważałeś, że jesteś pro bo miałeś 500k orbitali protonowych.. teraz mając 100 będziesz na tym samym poziomie wobec innych graczy.

Uni1 przeszedł cały proces rozwoju progameli po drodze ukazując wiele bugów.. i wiele osób czerpało z nich garściami. Teraz liczba bugów znacznie pomniejszyła się. Osobiście uważam, że taki reset to jest najlepsza rzecz jaka morze spotkać UNI 1.

Jeszcze tak na koniec.. dużo osób ma pretensje do administracji. Administracja z pewnością wie co robi, i że jest to dobre, a większości z was potrzeba czasu by to zrozumieć.

Tak więc tego typu sprzeciwy nie mają absolutnie żadnego sensu.
Pozdrawiam
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Paladyn1 

• Maniak
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 181

Napisano 15 październik 2011 - 20:45

Nitan jakbym chciał pokazać, że jestem najlepszy to założyłbym konto na u3 ale nie zrobię tego, ponieważ jest dla mnie za wolne. Takich graczy jak ja jest tutaj o wiele więcej i właśnie dlatego oni chcą zostać na starym uni a Wy możecie otworzyć sobie nowe bo nie po to my ganialiśmy się po nocach i traciliśmy na to mnóstwo czasu i nerwów oraz pieniędzy żeby teraz to stracić.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Jon 

• Rozbrykany
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 68

Napisano 15 październik 2011 - 20:47

Wyświetl postUżytkownik Nitan dnia 15 październik 2011 - 20:39 napisał

Po ciężkich wzmaganiach z wami w shoutboxie napiszę to tu po raz ostatni.

Masz szansę być lepszym niż poprzednio a nawet najlepszym.
Jeśli uważasz, że jesteś pro pokaż to na nowym uni.. druga taka okazja może się nie zdarzyć.
To, że ktoś grał 2-3 lata nie ma znaczenia.. kiedyś uważałeś, że jesteś pro bo miałeś 500k orbitali protonowych.. teraz mając 100 będziesz na tym samym poziomie wobec innych graczy.

Uni1 przeżył cały proces rozwoju progameli po drodze ukazując wiele bugów.. i wiele osób czerpało z nich garściami. Teraz liczba bugów znacznie pomniejszyła się. Osobiście uważam, że taki reset to jest najlepsza rzecz jaka morze spotkać UNI 1.

Tak więc tego typu sprzeciwy nie mają żadnego absolutnie sensu.
Pozdrawiam

Jak ty to widzsz jesli ktoś grał długo i doszedł do czegos a ktoś to niszczy to jak nie traci. Pomysl co napisałeś
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   hamas 

• Rozbrykany
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 54
  • Rejestracja 19-luty 10

Napisano 15 październik 2011 - 20:53

NITAN Ty nie wiesz co piszesz

My tracimy wszystko , 2,3 lata czasu na rozwój kont !!! Czas kiedy się musiałem wykazywać mam właśnie osiągnięty i teraz gram kiedy chcę i dysponuję rozwiniętym kontem jak chcę , bo mam tak rozbudowane , że mam z tego przyjemność , poświęciłem czas i mam efekty , a Ty chcesz żebym zaczynał od nowa bo masz takie widzimisie bądź poważny .
Na tego typu grach otwiera siue nowe uni i po sprawie .

0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Nitan 

• Amator
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 15

Napisano 15 październik 2011 - 20:56

Wyświetl postUżytkownik hamas dnia 15 październik 2011 - 20:53 napisał

NITAN Ty nie wiesz co piszesz

My tracimy wszystko , 2,3 lata czasu na rozwój kont !!! Czas kiedy się musiałem wykazywać mam właśnie osiągnięty i teraz gram kiedy chcę i dysponuję rozwiniętym kontem jak chcę , bo mam tak rozbudowane , że mam z tego przyjemność , poświęciłem czas i mam efekty , a Ty chcesz żebym zaczynał od nowa bo masz takie widzimisie bądź poważny .
Na tego typu grach otwiera siue nowe uni i po sprawie .

zrozum, że każdy zaczynać będzie od samego początku.. nie będziesz potrzebował dla przykładu twojej obecnej floty by kogoś rozwalić ;)

mam już dosyć tego tematu.. wypowiedziałem się i nie mam zamiaru dłużej udzielać.. wam też radzę bo i tak niczego nie zmienicie. I tak macie lekko bo na miejscu admina już dawno dałbym wam bana do resetu.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Piotr-1037 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 77
  • Rejestracja 21-styczeń 09

Napisano 15 październik 2011 - 20:59

hamas i masz racje nowe uni zero konfliktu i wszyscy zadowoleni na ogame.pl uni 1 do dziś istnieje powstają nowe uni i jest ok każdy gra tam gdzie chce. a po 3 latach gry stracić konto i zaczynać od nowa nie widzę sensu bo rozwinę konto znów super i znów zrobią reset
Dołączona grafika
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Nitan 

• Amator
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 15

Napisano 15 październik 2011 - 21:05

Wyświetl postUżytkownik Piotr-1037 dnia 15 październik 2011 - 20:59 napisał

hamas i masz racje nowe uni zero konfliktu i wszyscy zadowoleni na ogame.pl uni 1 do dziś istnieje powstają nowe uni i jest ok każdy gra tam gdzie chce. a po 3 latach gry stracić konto i zaczynać od nowa nie widzę sensu bo rozwinę konto znów super i znów zrobią reset

W ogame uni1 z pewnością przeszło beta testy, w których masa użytkowników testowała, sprawdzała i zgłaszała błędy. Tutaj takiej możliwości nie było z powodu o wiele mniejszej popularności. Tutaj nie ma sensu tworzenie nowego UNI ponieważ za chwilę okaże się, że jest xx uni na których gra po x graczy.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Paladyn1 

• Maniak
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 181

Napisano 15 październik 2011 - 21:13

A jak będzie reset to będzie grało ponad 100 osób na serwie? odpowiedź brzmi NIE.
W ogóle ten restart jest niepotrzebny? po co to wszystko, myślicie że zaczną grać nie wiadomo jakie ilości graczy i będziecie zbierać kokosy za konta pro? NIE! Musielibyście się jakoś zareklamować żeby to się zwróciło ale szkoda wydać parę groszy na to. Lepiej zrobić zamieszanie i mieć błędną nadzieję, że się uda.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   hamas 

• Rozbrykany
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 54
  • Rejestracja 19-luty 10

Napisano 15 październik 2011 - 21:18

Wyświetl postUżytkownik Nitan dnia 15 październik 2011 - 20:56 napisał

zrozum, że każdy zaczynać będzie od samego początku.. nie będziesz potrzebował dla przykładu twojej obecnej floty by kogoś rozwalić ;)

mam już dosyć tego tematu.. wypowiedziałem się i nie mam zamiaru dłużej udzielać.. wam też radzę bo i tak niczego nie zmienicie. I tak macie lekko bo na miejscu admina już dawno dałbym wam bana do resetu.

Nintan jesteś na prawdę niepoważny , wogóle nie zdajesz sobie sprawy o czym piszesz , to nie partyjka w warcaby , po za tym ja lubię swoją flotę i mnie wali co będzie po restarcie bo ja go nie chcę skąd wiesz ,że niczego nie zmienimy ? Po za tym jaki ban za co ,że się wypowiadamy i mamy swoje zdanie i bronimy wsoich kont ? Budowałeś że chcesz decydować żeby skasować ? Jak chcesz to sobie konto zresetuj .
Po za tym takie praktyki stosują ludzie co mają konkurencyjne podobne serwery i próbują w ten sposób przejąć graczy może z któregś przyszedłeś i mącisz .
Nie podoba się to nie musisz grać , ale nie decyduj o moim koncie czy będzie kasowane czy nie .
Nowe uni i sie wykazuj , przecież Adninistracja po zdobytych doświadczeniach zrobi nowe i jak bedą chętni do gry to będziesz grał jak chciał , flotą czy bez Twoja sprawa ja gram tym co budowałem i z daleka od tego .
Chyba że koszty chcecie mi zwrócić to możemy się dogadać .
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Spy 

• Rozbrykany
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 20
  • Rejestracja 15-październik 11

Napisano 16 październik 2011 - 00:47

Jestem za resetem, iż na uni 1 roji sie od oszustów, wykorzystujących drugie konta, do niszczenia moonów. ^_^
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Jon 

• Rozbrykany
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 68

Napisano 16 październik 2011 - 06:19

Wyświetl postUżytkownik Spy dnia 16 październik 2011 - 00:47 napisał

Jestem za resetem, iż na uni 1 roji sie od oszustów, wykorzystujących drugie konta, do niszczenia moonów. ^_^

Spy skoro tak twierdzisz pokaż ich łatwo jest oczerniac ludzi,a od kiedy nie wolno miec innego konta jeśli jest zgłoszone .Więc zastanów się co piszesz
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   GyniO 

• @Root Admin
  • Grupa Administratorzy
  • Postów 1011
  • Rejestracja 18-październik 08
  • Hobby:Informatyka
  • Uni1:GyniO
  • Uni2:GyniO
  • Uni3:GyniO

Napisano 16 październik 2011 - 07:21

Decyzja o resecie uni 1 została podjęta i nie będzie ona zmieniona.

Uni 1 ma służyć większej ilości graczom, nie tylko 40 - bo to nie jest uniwersum prywatne.

Nasze uniwersum 1 i tak jest najstarszym uni ugameli w Polsce, a marudzicie jakbyśmy co 3 miesiące je resetowali...
Podejmuje kroki, które utrzymają całą progamele, nie jest to mój chory wymysł, nie chce nikomu zrobić nazłość, ale serwer sam się nie opłaci przy takiej ilości graczy.

@Jon - Ty się zastanów co piszesz, dla każdego 1 gracza przysługuje tylko 1 konto. Jeżeli twierdzisz, że zgłoszenie multikonta ten problem załatwi to mam kolejny powód, aby zresetować uni1 - bo to kolejny dowód, że roi się tam od kłamstw graczy.
Dołączona grafika
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Jon 

• Rozbrykany
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 68

Napisano 16 październik 2011 - 07:38

Wyświetl postUżytkownik GyniO dnia 16 październik 2011 - 07:21 napisał

Decyzja o resecie uni 1 została podjęta i nie będzie ona zmieniona.

Uni 1 ma służyć większej ilości graczom, nie tylko 40 - bo to nie jest uniwersum prywatne.

Nasze uniwersum 1 i tak jest najstarszym uni ugameli w Polsce, a marudzicie jakbyśmy co 3 miesiące je resetowali...
Podejmuje kroki, które utrzymają całą progamele, nie jest to mój chory wymysł, nie chce nikomu zrobić nazłość, ale serwer sam się nie opłaci przy takiej ilości graczy.

@Jon - Ty się zastanów co piszesz, dla każdego 1 gracza przysługuje tylko 1 konto. Jeżeli twierdzisz, że zgłoszenie multikonta ten problem załatwi to mam kolejny powód, aby zresetować uni1 - bo to kolejny dowód, że roi się tam od kłamstw graczy.

Gyni zgadzam sie z toba ale w takim razie jak maja grąc inni gracze skoro jedno IP maja ja mam tak z synem mam załaozyc drugi net.

Zreszta unia 3 miała przyciagnąc wielu graczy a co jest jescze mniej jest niz na uni 1 więc Gynio rozważcie pomysły innych bo ci co graja raczej ( obym sie mylił ) nie będa chcieli zaczynać od nowa.

Ja sie przyzanje ze mam dwa konta i jest to zgłoszone ale jak z synem mam grac nigdy nie oszukiwałem wręcz przeciwnie starałem się pomagac aby gra dawała satysfakcje i zgłaszałem błedy jakie znalazłem.
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Spy 

• Rozbrykany
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 20
  • Rejestracja 15-październik 11

Napisano 16 październik 2011 - 15:10

No jest problem, iż za pomocą drugiego konta gracz niszczy moony, nie zważając na regulamin, jak miałem w ciągu godziny 30 ataków na moony i tak straciłem flotę. Iz ten gracz nie potrafi grać uczciwie. Z własnego konta nie potrafi uczciwie zniszczyć mi moonów i ściągnąć flotę.
A co najgorsze, to tyczy się gracza, który znajduje się między top1, a 5 . :D
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Invictus 

• Kosiarz
  • Grupa Operator Uni1
  • Postów 433
  • Rejestracja 17-styczeń 10
  • Uni1:Invictus
  • Uni3:Invictus

Napisano 16 październik 2011 - 17:55

Zamykam temat ponieważ:

po 1 : temat rozmowy odbiegł od zakładanego,
po 2: kto chciał się wypowiedzieć - już się wypowiedział,
po 3: kwestia restartu uni1 nie podlega dyskusji graczy. Administracja podjęła decyzję i jest ona nieodwołalna.
Dołączona grafika
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafika
1

Strona 1 z 1