Uni 1
Nowe Uni
Napisano 15 październik 2011 - 20:23
Napisano 15 październik 2011 - 20:26
Napisano 15 październik 2011 - 20:29
Napisano 15 październik 2011 - 20:39
Zdobyte doswiadczenia , rozbudowanie tychnologii , obrony , kapitolu czy floty nie może być zniszczone tylko dlatego ,że jest coraz mniej ludzi ( mimo wszystko więcej niż na innych wolniejszych uniwersach) . Nowe uni na pewno w jakiś sposób zadowoli nowych graczy i pozwoli im być może z nowymi mozliwościami osiągnąć satysfakcję z gry i uniknąć nieporozumień gdzie na starym uni ludzie przyzwyczajeni do swoich lokalizacji czy znajomych i w mniejszym czy wiekszym stopniu zadowoleni z osiągnięć przez długie wieczory często zarywane noce będą mogli zachować swoje konta bez obawy utraty przez reset uni 1.
Pomysł a uni o tych samych parametrach uważam za najmniej konfliktowe rozwiązanie i naturalne ze w zględu na różnicę osiągnięć pomiędzy graczami , którzy zaczeli grę ponad dwa lata temu .
Jeśli zresetujecie uni1 to na pewno już nie będę tutaj zaczynał od nowa, ta gra ma to do siebie ,że po poświęceniu pewnego czasu nie ma sie ochoty zaczynać od nowa , po prostu gracze zrezygnują .
Reset uni 1 to strzał w stopę, zdaje sie tylko niektórym ,że Ci co budowali 2,3 lata konta będą zaczynać od nowa to mogą być jedynie Ci co dopiero zaczęli grę .
Pozdrawiam i mam nadzieję ,że Administracja rozpatrzy temat pozytywnie .
Dziekuję .
HAMAS
Napisano 15 październik 2011 - 20:39
Przy resecie nikt niczego nie traci wręcz przeciwnie.. - zyskuje.
Masz szansę być lepszym niż poprzednio a nawet najlepszym.
Jeśli uważasz, że jesteś pro pokaż to na świeżym uni.. druga taka okazja może się nie zdarzyć.
To, że ktoś grał 2-3 lata nie ma znaczenia.. kiedyś uważałeś, że jesteś pro bo miałeś 500k orbitali protonowych.. teraz mając 100 będziesz na tym samym poziomie wobec innych graczy.
Uni1 przeszedł cały proces rozwoju progameli po drodze ukazując wiele bugów.. i wiele osób czerpało z nich garściami. Teraz liczba bugów znacznie pomniejszyła się. Osobiście uważam, że taki reset to jest najlepsza rzecz jaka morze spotkać UNI 1.
Jeszcze tak na koniec.. dużo osób ma pretensje do administracji. Administracja z pewnością wie co robi, i że jest to dobre, a większości z was potrzeba czasu by to zrozumieć.
Tak więc tego typu sprzeciwy nie mają absolutnie żadnego sensu.
Pozdrawiam
Napisano 15 październik 2011 - 20:45
Napisano 15 październik 2011 - 20:47
Użytkownik Nitan dnia 15 październik 2011 - 20:39 napisał
Masz szansę być lepszym niż poprzednio a nawet najlepszym.
Jeśli uważasz, że jesteś pro pokaż to na nowym uni.. druga taka okazja może się nie zdarzyć.
To, że ktoś grał 2-3 lata nie ma znaczenia.. kiedyś uważałeś, że jesteś pro bo miałeś 500k orbitali protonowych.. teraz mając 100 będziesz na tym samym poziomie wobec innych graczy.
Uni1 przeżył cały proces rozwoju progameli po drodze ukazując wiele bugów.. i wiele osób czerpało z nich garściami. Teraz liczba bugów znacznie pomniejszyła się. Osobiście uważam, że taki reset to jest najlepsza rzecz jaka morze spotkać UNI 1.
Tak więc tego typu sprzeciwy nie mają żadnego absolutnie sensu.
Pozdrawiam
Jak ty to widzsz jesli ktoś grał długo i doszedł do czegos a ktoś to niszczy to jak nie traci. Pomysl co napisałeś
Napisano 15 październik 2011 - 20:53
My tracimy wszystko , 2,3 lata czasu na rozwój kont !!! Czas kiedy się musiałem wykazywać mam właśnie osiągnięty i teraz gram kiedy chcę i dysponuję rozwiniętym kontem jak chcę , bo mam tak rozbudowane , że mam z tego przyjemność , poświęciłem czas i mam efekty , a Ty chcesz żebym zaczynał od nowa bo masz takie widzimisie bądź poważny .
Na tego typu grach otwiera siue nowe uni i po sprawie .
Napisano 15 październik 2011 - 20:56
Użytkownik hamas dnia 15 październik 2011 - 20:53 napisał
My tracimy wszystko , 2,3 lata czasu na rozwój kont !!! Czas kiedy się musiałem wykazywać mam właśnie osiągnięty i teraz gram kiedy chcę i dysponuję rozwiniętym kontem jak chcę , bo mam tak rozbudowane , że mam z tego przyjemność , poświęciłem czas i mam efekty , a Ty chcesz żebym zaczynał od nowa bo masz takie widzimisie bądź poważny .
Na tego typu grach otwiera siue nowe uni i po sprawie .
zrozum, że każdy zaczynać będzie od samego początku.. nie będziesz potrzebował dla przykładu twojej obecnej floty by kogoś rozwalić ;)
mam już dosyć tego tematu.. wypowiedziałem się i nie mam zamiaru dłużej udzielać.. wam też radzę bo i tak niczego nie zmienicie. I tak macie lekko bo na miejscu admina już dawno dałbym wam bana do resetu.
Napisano 15 październik 2011 - 20:59
Napisano 15 październik 2011 - 21:05
Użytkownik Piotr-1037 dnia 15 październik 2011 - 20:59 napisał
W ogame uni1 z pewnością przeszło beta testy, w których masa użytkowników testowała, sprawdzała i zgłaszała błędy. Tutaj takiej możliwości nie było z powodu o wiele mniejszej popularności. Tutaj nie ma sensu tworzenie nowego UNI ponieważ za chwilę okaże się, że jest xx uni na których gra po x graczy.
Napisano 15 październik 2011 - 21:13
W ogóle ten restart jest niepotrzebny? po co to wszystko, myślicie że zaczną grać nie wiadomo jakie ilości graczy i będziecie zbierać kokosy za konta pro? NIE! Musielibyście się jakoś zareklamować żeby to się zwróciło ale szkoda wydać parę groszy na to. Lepiej zrobić zamieszanie i mieć błędną nadzieję, że się uda.
Napisano 15 październik 2011 - 21:18
Użytkownik Nitan dnia 15 październik 2011 - 20:56 napisał
mam już dosyć tego tematu.. wypowiedziałem się i nie mam zamiaru dłużej udzielać.. wam też radzę bo i tak niczego nie zmienicie. I tak macie lekko bo na miejscu admina już dawno dałbym wam bana do resetu.
Nintan jesteś na prawdę niepoważny , wogóle nie zdajesz sobie sprawy o czym piszesz , to nie partyjka w warcaby , po za tym ja lubię swoją flotę i mnie wali co będzie po restarcie bo ja go nie chcę skąd wiesz ,że niczego nie zmienimy ? Po za tym jaki ban za co ,że się wypowiadamy i mamy swoje zdanie i bronimy wsoich kont ? Budowałeś że chcesz decydować żeby skasować ? Jak chcesz to sobie konto zresetuj .
Po za tym takie praktyki stosują ludzie co mają konkurencyjne podobne serwery i próbują w ten sposób przejąć graczy może z któregś przyszedłeś i mącisz .
Nie podoba się to nie musisz grać , ale nie decyduj o moim koncie czy będzie kasowane czy nie .
Nowe uni i sie wykazuj , przecież Adninistracja po zdobytych doświadczeniach zrobi nowe i jak bedą chętni do gry to będziesz grał jak chciał , flotą czy bez Twoja sprawa ja gram tym co budowałem i z daleka od tego .
Chyba że koszty chcecie mi zwrócić to możemy się dogadać .
Napisano 16 październik 2011 - 00:47
Napisano 16 październik 2011 - 06:19
Użytkownik Spy dnia 16 październik 2011 - 00:47 napisał
Spy skoro tak twierdzisz pokaż ich łatwo jest oczerniac ludzi,a od kiedy nie wolno miec innego konta jeśli jest zgłoszone .Więc zastanów się co piszesz
Napisano 16 październik 2011 - 07:21
Uni 1 ma służyć większej ilości graczom, nie tylko 40 - bo to nie jest uniwersum prywatne.
Nasze uniwersum 1 i tak jest najstarszym uni ugameli w Polsce, a marudzicie jakbyśmy co 3 miesiące je resetowali...
Podejmuje kroki, które utrzymają całą progamele, nie jest to mój chory wymysł, nie chce nikomu zrobić nazłość, ale serwer sam się nie opłaci przy takiej ilości graczy.
@Jon - Ty się zastanów co piszesz, dla każdego 1 gracza przysługuje tylko 1 konto. Jeżeli twierdzisz, że zgłoszenie multikonta ten problem załatwi to mam kolejny powód, aby zresetować uni1 - bo to kolejny dowód, że roi się tam od kłamstw graczy.
Napisano 16 październik 2011 - 07:38
Użytkownik GyniO dnia 16 październik 2011 - 07:21 napisał
Uni 1 ma służyć większej ilości graczom, nie tylko 40 - bo to nie jest uniwersum prywatne.
Nasze uniwersum 1 i tak jest najstarszym uni ugameli w Polsce, a marudzicie jakbyśmy co 3 miesiące je resetowali...
Podejmuje kroki, które utrzymają całą progamele, nie jest to mój chory wymysł, nie chce nikomu zrobić nazłość, ale serwer sam się nie opłaci przy takiej ilości graczy.
@Jon - Ty się zastanów co piszesz, dla każdego 1 gracza przysługuje tylko 1 konto. Jeżeli twierdzisz, że zgłoszenie multikonta ten problem załatwi to mam kolejny powód, aby zresetować uni1 - bo to kolejny dowód, że roi się tam od kłamstw graczy.
Gyni zgadzam sie z toba ale w takim razie jak maja grąc inni gracze skoro jedno IP maja ja mam tak z synem mam załaozyc drugi net.
Zreszta unia 3 miała przyciagnąc wielu graczy a co jest jescze mniej jest niz na uni 1 więc Gynio rozważcie pomysły innych bo ci co graja raczej ( obym sie mylił ) nie będa chcieli zaczynać od nowa.
Ja sie przyzanje ze mam dwa konta i jest to zgłoszone ale jak z synem mam grac nigdy nie oszukiwałem wręcz przeciwnie starałem się pomagac aby gra dawała satysfakcje i zgłaszałem błedy jakie znalazłem.
Napisano 16 październik 2011 - 15:10
A co najgorsze, to tyczy się gracza, który znajduje się między top1, a 5 . :D
Napisano 16 październik 2011 - 17:55
po 1 : temat rozmowy odbiegł od zakładanego,
po 2: kto chciał się wypowiedzieć - już się wypowiedział,
po 3: kwestia restartu uni1 nie podlega dyskusji graczy. Administracja podjęła decyzję i jest ona nieodwołalna.

Temat jest zamknięty