Strona 1 z 1
Uni 1
Wydobycie Surowców
Napisano 28 grudzień 2011 - 11:14
mam pytanie, w zakładce surowce na dwóch planetach pokazuje mi dokładne takie samo wydobycie(ten sam poziom kopalni) ale po pewnym czasie widać sporą różnice wydobytych surowców na tych 2 planetach, po jakiś 12h różnica wynosiła powyżej 5kkk(a może i nawet więcej, nie pamiętam dokładnie) mety, z kryształem i dexem było jest podobnie tylko nie zwróciłem uwagi na różnice, ale była na pewno bo na jednej planecie potrzebowałem ponad 27 000 WT, a na drugiej nieco ponad 10 000 WT do przetransportowania surowców. No to różnica jest dość widoczna. Czemu tak się dzieje?
Napisano 28 grudzień 2011 - 11:26
wydobycie zalezy od temperatury i ogolnie planety. Im zimniej tym wiecej dexu a mnie mety i krychy, a jak jest cieplo to odwrotnie ; )
Napisano 28 grudzień 2011 - 11:30
jedną planetę mam na 9 pozycji drugą na 8. Ale chyba mnie oświeciło, bo przeglądałem forum i jest temat "co wpływa na wydobycie surowców" i jest tam że ilość energii, na tej planecie gdzie miałem więcej sury energii było ok 36kk, a na tej gdzie mniej 6kk, to przez to taka różnica?
Napisano 28 grudzień 2011 - 11:43
podejrzewam że jeżeli na obu planetach energia była na plusie to nie powinno mieć wpływu na wydobycie
Napisano 28 grudzień 2011 - 11:58
też tak uważam ale w temacie "co wpływa na wydobycie" jest "- Ilości energii dostępnej dla danej planety." no to czyli wychodzi, że czym więcej tym większe wydobycie, poczekam na odpowiedz kogoś kto się zna lepiej niż ja. Teraz na każdej planecie mam podobną ilość energii, zobaczymy czy taka różnica nadal będzie
Napisano 28 grudzień 2011 - 15:48
- Na matce wydobywa sie wiecej surowcow niz na koloniach.
- Im nizsza temperatura tym wiecej dexu i mniej energii posiadasz.
- A to, ze krycha i metal wiecej sie wydobywaja przy wyzszej temperaturze to raczej nieparawda.
Sprawdz czy jedna z tych planet o których piszesz nie jest matka (czyli planeta ze startu).
- Im nizsza temperatura tym wiecej dexu i mniej energii posiadasz.
- A to, ze krycha i metal wiecej sie wydobywaja przy wyzszej temperaturze to raczej nieparawda.
Sprawdz czy jedna z tych planet o których piszesz nie jest matka (czyli planeta ze startu).
Napisano 28 grudzień 2011 - 16:31
ok, to już wszystko jasne:P ta na której się więcej wydobywa to matka, nawet o tym nie pomyślałem że przez to się więcej wydobywa. Dzięki
Napisano 29 grudzień 2011 - 11:54
Gynio czyli nawet jak nie sa zapelnione magazyny to jest wieksze wydobycie jak jest wiekszy poziom?
Za podpis który tu był dostałem warna :]
Napisano 29 grudzień 2011 - 19:32
Czyli dopiero jak magazyn jest pelny pordukcja maleje?
Za podpis który tu był dostałem warna :]
Strona 1 z 1

Temat jest zamknięty