Forum Progamela.net: Moderator Invictus - Forum Progamela.net

Skocz do zawartości

Pora na gruntowne zmiany w grze... =]
  • (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Moderator Invictus

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Skonfidentowany 

• Gadatliwy
  • Grupa Moderator
  • Postów 105
  • Rejestracja 08-listopad 11
  • Hobby:Rekonstrukcja USMC 2dMSOB 2008/2009 in Afghanistan
  • GG:5726983
  • Uni1:SkonfudowanyMis

Napisano 04 styczeń 2012 - 14:05

Chciałbym zaznaczyć, iż piszę ten temat z pełnym szacunkiem dla osoby, opisanej nickiem "Invictus".

Mianowicie, przeglądając forum zauważyłem, iż wyżej wymieniony moderator, podchodzi z bardzo dużym dystansem co do osób wrzucających na tym forum pytania jak i prośby. Przyznam, że osobiście złapałem pewien niesmak co do Invictusa, za to jak traktuje innych użytkowników forum, osobiście rozumiem, że świat jest pełen pół idiotów, którzy trolują na forach i przez nich można złapać straszny niesmak do swojej funki jaką jest modernizator, bo sam osobiście się tym zajmuję na kilku forach, ale nie można też wsadzać ludzi do jednego wora. Osobiście uważam, że forum jest najważniejsza wizytówką, gier jak i społeczności, więc takie trochę odgórne podejście do ludzi trochę razi, zamiast przyciągać.
O co mi chodzi? Chodzi mi o fakt że w postach Inviego brakuje miłości ;D Są pisane tak, aby ktoś się odwalił i sobie poszedł w ciemny las (ładnie to ujmując)
Przetoczę kilka przykładów:
http://forum.progame...5474#entry55474

Użytkownik rzuca pomysł (co prawda bezsensowny), Kalosz i Gynio krótko i na temat, pada pytanie gdzie jest to Imperium, i pada jakże trafna odpowiedź ze strony Inviego:

Cytat

Imperium jest na każdym uni dostępne dla posiadaczy PRO. Widocznie źle szukasz.
Zamykam.

I temat zamknięty, troll idzie na sb i marudzi, a wystarczyło napisać, kliknij tu i tu i będzie; następnie zamknąć.

http://forum.progame...5469#entry55469
Gracz włączył urlop o 11, rest był z 2,

Cytat

Zwrotów z racji awarii niema.

Cytat

Skąd mogłem wiedzieć, że awaria nastąpiła? I nie rozumiem dlaczego nadal widnienie, że urlop jest włączony?

I co?

Cytat

Przeczytaj jeszcze raz uważnie co Ci napisałem.
Zamykam.

Gracz włączył urlop, serwer padł, traci co miał, i tyle wie że temat zamknięty, zero konsensusu, w czym problem oddać mu flote?
Wytłumaczyć, co i jak, że tak a nie tak. Takie trochę, bez obrazy, ale olewatorskie podejście do sprawy, tak aby tylko ktoś się odczepił i dał spokój.

http://forum.progame...adzie-serwerow/
To jest mistrzostwo xD w tym się tak uśmiałem, że szok :lol:

Cytat

Właściwie to mógłbym Tobie odpowiedzieć ale mnie celowo irytujesz na forum wiec nie odpowiem....
Musisz poczekać aż ktoś inny się udzieli...
Pozdrawiam.

Tak sobie myślę, no tak moderator, zamiast odpisać, albo zamilknąć, to nabija sobie posta, albo specjalnie podkręca temperaturę tematu. Uważam, że jeżeli pełni się jakąś wyższą funkcję to należy udzielić informacji, albo zamilknąć; a nie pisać, że nas ktoś irytuje :huh:

Jeszcze gdzieś kiedyś widziałem temat, ktoś się pyta o co chodzi z tymi błędami przy logowaniu, odpowiedź Inviego:
Taki temat już jest, zamykam.

Rozumiem, jest taki temat, ale sam szukałem i z przykrością stwierdzam, że nie znalazłem, ale mógłby być odnośnik typu link.
Pod tym linkiem jest główny temat zapraszam. Pamiętam że tam było dość dużo wyświetleń tego tematu.

Oczywiście, nie chodzi tu o oczernianie kogoś i tego co robi, bo Invictus, nie ukrywając, dużo pomaga, bo trafiam na tematy zwięzłe, mądre i na temat. Lecz powyższe przykłady lekko mnie odtrącają od tzw "pomocnej dłoni modernizacji", Kalosz jest tym złym na forum, to ktoś dobry by się przydał ;D
Mam nadzieję, że Invi nie obrazisz się, bo tego nie chcę, lecz tego abyś zwracał czasami uwagę na to, że nie pomagasz a szkodzisz.

;* Miłego dnia, i oby ten temat trafił do kosza po tym jak coś z niego zostanie wyciągnięte, a nie zaraz jak się pojawi, bo nie ukrywając modernizacja to fucha oparta na krytyce.

Pozdrawiam,
miłego dnia.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   CinZano 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 89
  • Rejestracja 14-grudzień 11
  • GG:34302151
  • Uni1:Independent
  • Uni3:Independent

Napisano 04 styczeń 2012 - 15:07

Moim Zdaniem temat nie ma sensu nikt nie jest doskonaly, ja osobiscie mam pozytywne odczucia wzgledem Invi'ego
Za podpis który tu był dostałem warna :]
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Skonfidentowany 

• Gadatliwy
  • Grupa Moderator
  • Postów 105

Napisano 04 styczeń 2012 - 15:28

Nie ma sensu... jeżeli przedstawia jakieś wartości to sens zawiera.
Nie ma osób doskonałych, racja, ale jako modernizator powinien okazywać większe zainteresowanie, i oferować większą pomoc innym. A nie pisać "prowokujesz mnie na forum to Ci nie napisze" :lol:
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   CinZano 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 89

Napisano 04 styczeń 2012 - 15:34

No dobrze temat na sens :D. Inviemu czasami zdarza sie przesadzic ale nie zdarza sie to czesto i wina nie stoi tlyko po jego stronie :).
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Skonfidentowany 

• Gadatliwy
  • Grupa Moderator
  • Postów 105

Napisano 04 styczeń 2012 - 16:42

Oczywiście, ale nie można też tak ludzi puścić z niczym, jeżeli potrzebują pomocy, bo zamknięcie tematu nie jest rozwiązaniem.

Zresztą, my nie mamy o czym dyskutować, bo wpłynąć na Inviego indywidualnie nie możemy. Albo sam coś zmieni albo podetrze się tym tematem i tyle, kaj jest wolny, prawo mi pozwala wyrazić to co chcę i w jakiej formie chcę, o ile nikogo nie urażę. Tyle z mojej strony, krytyka poparta faktami, więc czepiać się nie ma czego.

Miłego dnia :lol:
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   BornToHate 

• Amator
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 15
  • Rejestracja 19-grudzień 11
  • Uni1:BornToHate

Napisano 04 styczeń 2012 - 16:55

Skonfidentowany, całkowicie zgadzam się z tym co przedstawiłeś w tym temacie. Jednak dodałbym do tego nie tylko takie, nazwijmy to "odzywki" na forum, ale ten na SB. Kultury osobistej nie można nikogo na siłę nauczyć, no ale można w jakiś sposób piętnować, tak jak jest to w normalnym i zdrowym społeczeństwie. W tym wypadku społeczeństwem są gracze, ale i nie tylko progameli.

W moim odczucia, po tym co czytam co w/w osoba pisze na SB i w postach, uważam ją za po prostu niekulturalną i grubiańską.

PS. Bardzo się cieszę, że ktoś w końcu coś na ten temat napisał i nie byłem to ja.

Pozdrawiam.

EDIT: Zapomniałbym... Napisałem już 2 skargi na w/w osobą poprzez opcję raportuj i nie dostałem odpowiedzi. To się chyba nazywa potocznie "kolesiostwem". Coś jak w polityce... Ale o tym szkoda gadać.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   CinZano 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 89

Napisano 04 styczeń 2012 - 17:01

Poczkeamy zobaczymy czy cokolwiek sie z tego wykluje :). I zgadzam sie ze zamykanie tematow nie jest zbyt dobrym rozwiazaniem:)
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   GyniO 

• @Root Admin
  • Grupa Administratorzy
  • Postów 1011
  • Rejestracja 18-październik 08
  • Hobby:Informatyka
  • Uni1:GyniO
  • Uni2:GyniO
  • Uni3:GyniO

Napisano 05 styczeń 2012 - 08:04

Wcale mu się nie dziwie.

Czytając nie które posty/tematy człowiek potrafi się załamać..
Sam tak mam i nie raz korci mnie, żeby coś "palnąć", raz się powstrzymam raz nie...

Wiele tematów/spraw się powtarza, a wystarczyłoby je wyszukać za pomocą wyszukiwarki na forum.

My jako osoby moderujące forum/grę mamy inne spojrzenie na sprawę ze względu na to, że oglądamy każdy temat, widzimy jak często się one powtarzają...

Invictus - zwykły człowiek/gracz z tym, że ma możliwość edycji/usunięcia tematu i dodania ostrzeżenia stąd niczym się nie różni od reszty graczy.

Na końcu dodam, że napisałeś w złym dziale i co z Tobą zrobić? Doceńcie naszą pracę, my tu tylko sprzątamy...
Dołączona grafika
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   DarkAngel 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 93
  • Rejestracja 22-listopad 11
  • GG:24019695
  • Uni1:DarkAngel

Napisano 05 styczeń 2012 - 08:06

Ja uważam że moderatorzy powinni poświęcać na grę więcej czasu... Bo na tym to polega. Za mało wkładają oni zaangażowania w grę.

Ich odpowiedzi są trochę obscesowe i nie raz urażające użytkownika. Mod powinien być wyrozumiały i pomagać nawet debilom
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Skonfidentowany 

• Gadatliwy
  • Grupa Moderator
  • Postów 105

Napisano 05 styczeń 2012 - 08:43

Dokładnie.
Gynio, człowiek jak każdy inny, tu przychodzą "czlowieki" z problemami, a dostają treść że irytują moda na forum i mu nie pomoże, więc, albo niech się nawet lekko zmieni nastawienie moda do śmiertelnika, albo powołajcie więcej modów na stanowiska.

Nabór na moderatorów, cytuje wymogi:

Cytat

Wymagania dla Moderatora Pytań i Błędów
- Perfekcyjna znajomość całego regulaminu
- Co najmniej 40 postów na forum
- Co najmniej 5 miesięcy spędzonych na forum
- Brak ostrzeżeń na końcie ( nie musi mieć pustej karty ostrzeżeń)
- Bardzo wysoka kultura i estetyka wypowiedzi
- Bardzo dobra dostępność dla graczy

0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   CinZano 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 89

Napisano 05 styczeń 2012 - 11:42

@Skonfidentowany z tym Cytatem masz racje :). Invi czasami przegina. Ale tem temat jest po to alby sie invi zmienil czy nie chcesz go wgl widziec jako admina na forum?
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   GyniO 

• @Root Admin
  • Grupa Administratorzy
  • Postów 1011
  • Rejestracja 18-październik 08
  • Hobby:Informatyka
  • Uni1:GyniO
  • Uni2:GyniO
  • Uni3:GyniO

Napisano 05 styczeń 2012 - 12:04

@Skonfidentowany - zgłoś kandydaturę na moderatora i pokaż innym, jak powinien zachowywać się `prawdziwy` moderator.

Tutaj się zgłaszają ochotnicy, stąd nie będę wybrzydzał to a tamto..
Sam nie dałbym rady ogarnąć tego wszystkiego, mimo tego co piszecie uważam, że Invi odwala kawał dobrej roboty.

Jestem pewien, ze Invi uwzględni wasze opinie i postara się zmienić lub chociaż przemyśli sprawę..

Tym czasem widzę dużo chętnych na moderatorów.. zapraszam :rolleyes:
Dołączona grafika
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Skonfidentowany 

• Gadatliwy
  • Grupa Moderator
  • Postów 105

Napisano 05 styczeń 2012 - 12:36

Z tego co widać w profilu Inviego ma swoje lata, więc rozum też powinien mieć, ja go wygryzać nie chcę, bo uważam tak jak Gyno, że robi dużo, ale mało "profesjonalnie".
Powiem Ci że sam bym się zgłosił na moda, ale nie znam regulaminu i nie siedzę tutaj jeszcze 5miesięcy, a co najważniejsze, nie mam zamiaru brudzić się forum pod grą która nawet dobrze nie działa, co przemawia znacząco za tym, aby się nie pchać w takie coś.
Ale chętnie bym pomógł jeżeli jest taka możliwość.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Lantean 

• Retired Programista
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1284
  • Rejestracja 27-luty 09
  • Uni1:kallosz
  • Uni2:kallosz
  • Uni3:kallosz

Napisano 05 styczeń 2012 - 13:04

Jak dla mnie tego tematu nie powinno być. Inv postępuje tak jak powinien. Nie w jego obowiązkach jest szukanie tematów i linkowanie innym użytkownikom tylko i wyłącznie dla tego że ktoś nie potrafi tego zrobić albo mu się nie chce.
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   CinZano 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 89

Napisano 05 styczeń 2012 - 13:10

Hmm. Kallosz tez ma troche racji jest to szukanie dziury w dziurze :D
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Skonfidentowany 

• Gadatliwy
  • Grupa Moderator
  • Postów 105

Napisano 05 styczeń 2012 - 13:28

No to najlepiej zamykać każdy temat, zasłonić się regulaminem czy innym badziewiem, napisać że nie chce się odpowiadać, albo że już było. Porównaj sobie prace moderatorów tu a na innych grach, jest straszna różnica, to jak porównać pracę silnika FSO a HEMI. Niby działa, wszystko jest fajnie, trafiają się błędy, ale dużo się z niego nie wyciągnie bez wkładu. Albo jest się modem i się pomaga, wypełnia się swoje obowiązki na forum, albo ma się w dupie temat i się wszystko zamyka. Tematy można na forum łączyć, i by się wątki rozwijały, a tak wszystko am strukturę : Pytanie> ODP moda z zamknięciem tematu, wystarczy zmienić podejście do ludzi.

Progamela umiera, tutaj nie ma rozwoju, serwery padają, ludzie nie otrzymują pomocy, jak dobrze pamiętam, na u3 gra tylko top 100 reszta jest na urlopach, ludzie nie mają żadnej zachęty, a jak coś chcą to zaraz ich się równa z ziemią na forum. Trzepiecie na tym nie małą kasę, a nie potraficie choć trochę się zaangażować. Serwery padły wczoraj ok 7 rano, dziś miały być w godzinach porannych, i jest dupa. Wejdzie się na forum odezwie się i zaraz temat jest zamknięty, i człowieku radź sobie sam, mnie samego już te lamusy na SB wkurzają, z ciągłym, kiedy, dlaczego, po co... Ale po to jesteście Wy aby udzielić informacji (jest temat i jest dobrze), ale piszemy że na okres świąteczny bo ostatniej awarii były problemy z logowaniem, to Gynio założył łańcuch na temat,z linkiem do tematu o Upadku Serwera Odcinek 2. My o jednym a on zamyka temat zasłaniając się czymś innym:blink:

Może i już bredzę, czepiam się, itd itp etc etc. ale stawiając taki projekt chyba wiecie, że są ludzie i taborety na forach co tylko jęzorem memłać potrafią, lecz jakiś ruch powinien być w stronę szarego gracza. Bo to że macie myślę spokojnie 3tys. miesięcznie z samych pro nie oznacza, że możecie olać graczy i stwierdzić, iż tylko napędzają kasę. Ludzie się burzą i burzyć się będą za niedociągnięcia, a prowadząc politykę "irytujesz mnie to Ci nie pomogę" pogarszacie nastroje międzyludzkie.
Wiem, że podetrzecie się tym co piszę, bo rozum swój macie, ale taka jest prawda, a Wy jej unikacie. Pozwoliłem sobie odgrzebać posty Kalosza z 2009/2010 roku, i stwierdzam otwarcie, że był zupełnie innym człowiekiem, te wypowiedzi były sensowne i mądre, dziś są jedynie kłębkiem bzdur i nerwów.

Miało być o Invim, a poszło w pg, trudno, skarga to skarga.

EDYTA:
Już teksty lecą, że pisze pod pretekstem wycyckania Inviego - Nie ma takiej opcji, nie to jest celem tego tematu, tylko chęć uświadomienia samemu Invictusowi (a już nawet administracji) że mają mało profesjonalne podejście do ludzi, przerobiłem zarządzanie zasobami ludzkimi, psychologie i widzę co i jak, więc albo ktoś przyjmie krytykę i coś zmieni, albo dalej będzie brnąć w takim szambie, co świadczy już tylko o jego osobie.
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   CinZano 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 89

Napisano 05 styczeń 2012 - 13:38

@Skonfidentowany- Masz troche w tym racji jak zaczynalem pg tetnila zyciem. Zresetowali u1 i mysla ze tlyko dzieki temu graczy skombinuja. Przykro mi to stwierdzic ale administracja popelnia blad za bledem :). U1 zresetowaliscie. U2 bedzie/jest zamkniete a U3 jak tak dalej pojdzie tez albo wylaczycie albo zresetujecie :). Pomyslcie po pojedynczych graczach ktorzy wydali kilkaset zloty na konto pro a wam przyjdzie nadranem pomysl o resecie i po poludniu juz reset jest...

0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   BornToHate 

• Amator
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 15

Napisano 05 styczeń 2012 - 15:12

Bardzo podoba mi się, jak pisze skonfidentowany. Rzeczowo i na temat. Ba, argumenty też dobiera dobre i trafiające w 100%. Pytanie tylko, co to da? Są dwie opcje.

1. Administracja coś zmieni, nie wiem co, ludzi? podejście? błędy w grze? Nieważne. Ważne, żeby coś zmienić, na lepsze. Pchnąć to do przodu.

2. Osobiście uważam, że tak będzie. Jak w polityce u nas na Wiejskiej. Kolesiostwo, więc nikt nie wyleci, dodatkowo, każda skarga na kogokolwiek z administracji/moderacji będzie od razu uciszana i nie brana pod uwagę. Tak to tutaj działa też na chwile obecną.

Co do samego Invictusa, którego temat dotyczy, przyczyn jego podejścia do ludzitutaj doszukiwałbym sie w porażkach w życiu relanym. Nie znam go, ale skąd sie domyślam? Wejde rano na forum, Invictus online, wejde popołudniu, Invictus online, wejde wieczorem, Invictus online... Wejde nawet czasem w nocy jak posiedze, on dalej online i cały czas aktywny na SB. I tak ostatnie ja wiem... 10-20 dni jak poobserwowałem... Tak wygląda osoba która ma życie realne, towarzyskie itp.? Nie! Tak prezentuje sie osoba zakompleksiona realnie, która za wszelką cenę chce pokazać jaka to ona nie jest super w sieci. Niestety, wychodzi na odwrót...

Bardzo cieszy mnie to, że ten temat jakoś żyje, że ludzie tutaj piszą. Może skala tego pchnie administrację do zmian.

PS. Progamela umrze, jesli tak będzie dalej, zgodzę się z tym. W jaki sposób? Proste... Zebrać zaufanych graczy, którzy kupują PRO i nie kupować PRO przez miesiąc, włączyć urlopy.. Niech to będzie tylko np. 50-80 osób z UNI 1, to i tak da administracji bardzo dobry sygnał, o ile nie jedyny, że coś należy zmienić. A wiadomo, pieniądze potrafią przekonywać, i znowu powiem, że jak w polityce...

Podziwiam, jeśli ktoś doczytał to do końca. :)
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   CinZano 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 89

Napisano 05 styczeń 2012 - 16:13

@Born z kupowaniem pro to dobry pomysl :). Moglibysmy nie kupowac pro przez 1 miesiac :D tylko trzeba ludzi zebrac.:) i mozna dzialac :>

Ale znajac zycie polowa osob sie ze mna nie zgodzi bo co beda robili bez PG!?
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   BornToHate 

• Amator
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 15

Napisano 05 styczeń 2012 - 17:03

Wyświetl postUżytkownik .Independent. dnia 05 styczeń 2012 - 16:13 napisał

Ale znajac zycie polowa osob sie ze mna nie zgodzi bo co beda robili bez PG!?

Właśnie, zauważyłem, że tutaj istnieje taka grupa osób, która nie widzi niczego poza progamela. Wystarczy popatrzeć co piszą na SB jak nie ma gry włączonej przez awarie, lamenty i krzyki, bo zabrali im gre... Jak uzależnieni ludzie... Niestety...

Z tym PRo fajny pomysł, jesli zebrac zaufanych i pewnych ludzi. Ciekaw jestem, ilu tez by się takich zebrało... :P
0

Opcje tematu:

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2