Forum Progamela.net: Invi Odcinek 2 - Forum Progamela.net

Skocz do zawartości

Pora na gruntowne zmiany w grze... =]
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Invi Odcinek 2

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Skonfidentowany 

• Gadatliwy
  • Grupa Moderator
  • Postów 105
  • Rejestracja 08-listopad 11
  • Hobby:Rekonstrukcja USMC 2dMSOB 2008/2009 in Afghanistan
  • GG:5726983
  • Uni1:SkonfudowanyMis

Napisano 05 styczeń 2012 - 20:29

Cytat

Jeszcze ja dodam kilka słów od siebie.
To ile czasu jestem online, jakie mam życie prywatne etc. to tylko i wyłącznie moja sprawa. Nie mam zamiaru się przed kimkolwiek z tego tłumaczyć. Co do moderacji. Opcja "Szukaj" działa poprawnie, na wiele pytań które pada na forum odpowiedź można znaleźć bez problemu. Jak najbardziej rozumiem że nie wszystko jest jasne gdy zaczyna sie przygodę z PG ale w takim przypadku chyba należałoby zacząć od czytania poradników i przeszukania forum, a pytania typu "Ile można mieć planet?" itp. można z powodzeniem zadać na SB.
Po awarii w Wigilie moje GG sie zagotowało, pytania, pretensje itp... ale to dopiero połowa bo po uruchomieniu serwera zaczęły sie wiadomości typu " Dostałem 50dni PRO, gdzie one są? Oddawac!!" itp. Otrzymanie 30-40 takich wiadomości naprawdę może wyprowadzić z równowagi.
To tyle z mojej strony. Jeżeli się komuś nie podoba moje moderowanie, nie musi czytać moich postów. Stanowiska nie zmienię. Mojej rezygnacji z funkcji moderatora na forum tez nie będzie.
Pozdrawiam.

A czy ktoś wnika w Twoje życie prywatne? To mnie akurat najmniej obchodzi, bo to nie ma żadnego związku z faktem iż masz takie a nie inne podejście do użytkowników forum. Jeżeli Ci robią naloty na gg to nie ujawniaj go, albo pisz, pretensje na forum i tyle, a Ty dajesz się ponieść garstce ludzi, wielce oburzonych że im surki nie dodaje -.- na świecie były są i będą ludzie z mUSkiem zamiast mózgu.
Nie podoba mi się się Twoje podejście do ludzi, muszę je czytać jeżeli chcę być w temacie, co się dzieje w grze, a jeżeli piszesz coś takiego to znaczy, że masz naprawdę głęboko w nosie to, że postępujesz źle wobec innych graczy, to że Twoje wypowiedzi (nie wszystkie) są bezsensowne i prowokują jedynie innych do agresji. Nikt o zmianę Cię nie prosi i do tego Cię nie zmusza, widać nie pojąłeś tematyki poprzedniego tematu, przez co jest mi bardzo przykro, lecz i jestem z siebie dumny, bo właśnie przyznałeś mi rację w sprawie, iż nie potrafisz pogodzić swoich emocji z tym co robisz, a modernizacja wymaga niemalże tytanowych nerwów, i dystansu do samego siebie.
Napisałeś swój post zupełnie nie na temat, bo poruszasz sprawy swoje prywatne, czego nawet nie śmiałem ruszać i nie śmiem nawet, piszesz o swojej "niechęci" do porzucenia pełnionej funkcji, co także było omijane przez moją osobę, pisanie że "twoje gg się zagotowało" oznajmia nam, użytkownikom jak łatwo można Cię wyprowadzić z równowagi, i że nie radzisz sobie z nawałem pracy - co już jest błędem administracji iż nie szuka pomocy dla Ciebie.
Ja wymagałem jedynie trochę profesjonalizmu w tym co robisz, dystansu do tego co piszesz, i użycia jednak takich wewnętrznych ludzkich wartości, jak zrozumienie, iż są ludzie nie do końca sprawni psychicznie na forum i potrzebują wrzucenia łopatą do łba, że tak a nie inaczej postępuje administracja. Invi, nie umiesz tego, dlatego próbowałem pomóc, a Ty, chyba, się nam żalisz, lecz twardo trzymasz się swojego stanowiska.

Nie chcę aby ten temat był blokowany, i także nie chcę aby były tu propagowane jakieś pomysły, których jako założyciel tematu nie reprezentuję.

Z góry dziękuję,
Marcin
1

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Ricco 

• Maniak
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 152
  • Uni1:Ricco

Napisano 05 styczeń 2012 - 20:41

Oczywiste jest ze jesli udostepnisz ogolowi swoje gg to bedzie sie gotowalo w wypadku bledow. Mod'ow moim zdaniem powinno byc napewno wiecej... Co do opcji szukaj, sam naprawde nie lubie jej uzywac, jak czegos szukam to po tych dzialach gdzie to powinno byc, ale po co mialbym szukac po tematach ktore byly robione ponad rok temu? Jesli zakladam temat to prosze o krotka konkretna odpowiedz, jesli ktos uwaza ze jest to gdzie indziej dobrze wyjasnione, to mysle ze nie jest problemem stwierdzic "zamykam, temat wyjasniony jest tu- link". Podejscie zarowno Twoje (momentami), jak i administracji do graczy daje do myslenia, gdyz podchodzicie do graczy bez szacunku. Rozumiem ze jest wielu takich, z ktorymi nie warto dluzej niz 1 zdanie rozmawiac, ale kazdemu nalezy sie wyjasnienie ze wzgledu na to ze jest graczem, a nie ile ma w glowie :)
Dołączona grafika
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Lantean 

• Retired Programista
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1284
  • Rejestracja 27-luty 09
  • Uni1:kallosz
  • Uni2:kallosz
  • Uni3:kallosz

Napisano 05 styczeń 2012 - 20:42

Nie wiem po co wam ten temat skoro nie ważne co byście tutaj napisali i tak będę bronić Inv.
Jego podejście nie jest naganne i nie wiedzę powodów aby cokolwiek w nim zmieniać.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Invictus 

• Kosiarz
  • Grupa Operator Uni1
  • Postów 433
  • Rejestracja 17-styczeń 10
  • Uni1:Invictus
  • Uni3:Invictus

Napisano 05 styczeń 2012 - 20:46

Nawiązanie do życia było odnośnie posta usera BornToHate. To on wywlókł mój "real".
Napisze krótko. Na chwilę obecną nie rezygnuję z funkcji moderatora i jeżeli administracja ze mnie nie zrezygnuje to jesteście na mnie skazani :P
Dołączona grafika
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafika
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Skonfidentowany 

• Gadatliwy
  • Grupa Moderator
  • Postów 105

Napisano 05 styczeń 2012 - 21:04

I nie rezygnuj bo kalosz zje tu wszystkich xD Chodzi o lekkie zmiany względem nas, użytkowników.
Kallosz, chciałbym zobaczyć jak zadajesz pytanie i ktoś Cię tak podchodzi, jestem ciekaw jak długo byś bronił jego stanowiska, stojąc wysoko przyzwyczajasz się do widoku z góry, ale jak stołek ktoś ukradnie i świat staje dość przyziemny to poglądy się zmieniają.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   CinZano 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 89
  • Rejestracja 14-grudzień 11
  • GG:34302151
  • Uni1:Independent
  • Uni3:Independent

Napisano 05 styczeń 2012 - 21:50

Nam a przynajmniej mi chodzi tlyko o polepszenie stosunku Adminow to jednostki ( pojedynczego gracza)
Za podpis który tu był dostałem warna :]
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   GyniO 

• @Root Admin
  • Grupa Administratorzy
  • Postów 1011
  • Rejestracja 18-październik 08
  • Hobby:Informatyka
  • Uni1:GyniO
  • Uni2:GyniO
  • Uni3:GyniO

Napisano 06 styczeń 2012 - 13:04

Wyświetl postUżytkownik .Independent. dnia 05 styczeń 2012 - 21:50 napisał

Nam a przynajmniej mi chodzi tlyko o polepszenie stosunku Adminow to jednostki ( pojedynczego gracza)

Nie na temat?
Dołączona grafika
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   CinZano 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 89

Napisano 06 styczeń 2012 - 13:20

Postaram sie pisac na temat :P. To jakos tak przez przypadek wyszllo:)

Edit by GyniO
SPAM - 20%

0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   CinZano 

• Gadatliwy
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 89

Napisano 07 styczeń 2012 - 10:24

@GyniO najpierw sie czepiasz ze nie na temat a jak napisze ze przypadkiem to sie czepiasz ze spam :).
A zebys tego nie zaliczyl za spam ani zeby nie byllo nie na temat o napisze:

invi moglby sie troche zmienic wzgledem pojedynczego gracza:)
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Lantean 

• Retired Programista
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1284
  • Rejestracja 27-luty 09

Napisano 07 styczeń 2012 - 11:28

Wyświetl postUżytkownik .Independent. dnia 07 styczeń 2012 - 10:24 napisał

@GyniO najpierw sie czepiasz ze nie na temat a jak napisze ze przypadkiem to sie czepiasz ze spam :).
A zebys tego nie zaliczyl za spam ani zeby nie byllo nie na temat o napisze:

invi moglby sie troche zmienic wzgledem pojedynczego gracza:)

mógł by ale nie musi. jest takim człowiekiem a nie innym i jeśli będzie się chciał zmieniać to się zmieni.
Wykonuje dobrą robotę i tyle mi wystarczy. Temat jest bezsensowny.
Jeśli chcecie go ciągnąć to przeniesiemy go to hydeparku i prowadźcie sobie kółko wzajemnej adoracji w tym właśnie wątku ale nas jak byś nie zauważył on nie interesuje.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Eris 

• Rozbrykany
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 23
  • Rejestracja 24-listopad 11
  • Uni1:Eris

Napisano 07 styczeń 2012 - 13:05

Kallosz zachowujecie się w tej "administracji" jak bogowie i sadzicie, że wszystko wam wolno??

Kto tu jest dla kogo?? My dla Was czy Wy dla nas?? Bo chyba wg. Was to my tu jesteśmy dla Was i mamy się dostosować do Waszego grubiańskiego podejścia do graczy. Co by nie napisać to Wy i tak wiecie lepiej...

W jaki sposób dobrze wykonuje swoją pracę?? Odpowiadając zdawkowo??

Zastanawia mnie czy Wy nas za debili macie czy co...nie interesuje Was zdanie graczy to chyba najwyższa pora żeby zamknąć "interes" i dać sobie spokój z zajmowaniem się czymś takim bo jakby nie było forum to wizytówka gry. A tu się okazuje, że mod jest nie potrzebny bo przecież mamy funkcję wyszukaj. Po co on ma być?? Do nadawania banów??

Invi z całym szacunkiem sama osobiście nic do Ciebie nie mam jako do osoby i dobrze wiem jak gracze przychodząc w kółko z tymi samymi pytaniami mogą zdenerwować i wyprowadzić z równowagi. Każdy może mieć gorszy dzień ale decydując się na taką funkcję nie za bardzo na miejscu są odzywki, że jakbyś mnie nie zdenerwował to bym Ci pomógł, bo w tym momencie pokazałeś całkowity brak profesjonalizmu i swoje dziecinne zachowanie.

Kallosz skoro Was nasze skargi nie interesują to poproszę o kontakt do właściciela gry na kogo ona jest zarejestrowana i tam napiszemy skargę, no chyba, że czerpiąc korzyści z kupna PRO działa to wszystko tak jakby "nielegalnie"??
Dołączona grafika
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   wonski 

• Amator
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10
  • Rejestracja 25-listopad 11

Napisano 07 styczeń 2012 - 13:25

własnie kallosz masz wszystko w dupie i taka nieodpowiedzialna osoba a wręcz bardzo mało inteligentna nie powinna pełnić żadnej funkcji ,a co do gynia człowieku zastanów sie komu co powierzasz bo z tego co widać wam na nas nie zależy ,to po co wogóle trzymasz tą gre czerpiesz z tego kożysci materialne ,wiec zastanów sie bo my grać normalnie nie możemy a za to płacimy, wiec nie zdziw sie jesli któregos pieknego dnia ktos cie pozwie,bo chyba żescie sie pomylili w ocenie graczy tutaj nie tylko 10 latki grają, wiec radze zmienic podejscie lub zamknąć gre bo możesz mi wierzyć że to sie źle dla was skończy.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Lantean 

• Retired Programista
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1284
  • Rejestracja 27-luty 09

Napisano 07 styczeń 2012 - 13:31

Grać nikt wam nie zabrania. Jeśli nie odpowiadają zasady mówi się trudno ale przed założeniem konta czyta się regulaminy.
Gdybym miał wszystko cyt. "w dupie" to bym nie raczył nawet odpisać. Temat założony po raz kolejny a nadal nic z niego nie wynika. Kolejne jak wyżej pisałem w hydeparku sobie zakładajcie bo zmian odnośnie Inv nie przewidujemy.

"o my grać normalnie nie możemy a za to płacimy,"
od kiedy płacisz za granie? Chociaż jeden przykład z tej gry? Płacisz za dodatki do gry które nie są wymagane a działają tak jak ich zastosowanie przewiduje więc mijasz się ze swoim twierdzeniem.
1

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   GyniO 

• @Root Admin
  • Grupa Administratorzy
  • Postów 1011

Napisano 09 styczeń 2012 - 13:01

Otwieram temat, wcześniej nie miałem czasu na odpisywanie.

Gra u nas jest dobrowolna i darmowa, grając u nas akceptujesz panujące tu warunki (nikt nikogo nie zmusza, nikt nikomu nic nie obiecuje).

Nikt tutaj w grze nie jest pracownikiem, projekt Progamela.Net jest projektem podwórkowym!!
Projekt powstał przez grupkę osób, którzy interesują/interesowali się programowaniem i na tym się kończy.

Konto PRO jest wyłącznie z racji tego, że nikt nie chcę z własnej kieszeni opłacić kosztów miesięcznych serwera (260zł) + inne koszta związane z prowadzeniem projektu.

W każdej chwili mogę usunąć Opcję włączania PRO - z tym, że wiąże się to z padem gry(w którą gracie wy - nie ja).

Nikt tutaj nie zarabia! Z każdego sms'a na rzecz gry wchodzi 32%kwoty za koszt każdego sms'a, którego wyślecie. Pieniądze są przeznaczone tylko i wyłącznie na utrzymanie projektu.

Ostatnim czasem dziwi mnie to czego od nas wymagacie, obieracie błędny tok myślenia..
Administracja skupia się na rozwijaniu swoich umiejętności w zakresie programowania (w czasie wolnym) - nie w celu zarobkowym, wy natomiast jako gracze możecie korzystać z tego czego się nauczyliśmy.

Wszyscy mają jakieś problemy, ale nikt nie jest w stanie nam pomóc..
Narzekacie na odpowiedzi kallosza, "odzywki" inviego, gdy zaproponowałem zgłoszenie się na moderatora zgłosiła się do mnie tylko 1 osoba.

We 2-3 mamy zając się błędami, forum i odpisywanie na maile od kilkaset osób?
Chcecie zmian to sami się do nich przyczyńcie i się zgłoście 3-5 osób na moderatorów, 2-3 osoby na operatorów gry i nie będzie problemu.
Dołączona grafika
1

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Jasik 

• Maniak
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 206
  • Rejestracja 26-marzec 09
  • Uni1:Jasik

Napisano 09 styczeń 2012 - 14:03

Gynio ma racje. skoro wszystko Wam tak bardzo przeszkadza to postawcie sie w ich sytuacji. Jak Oni maja miec cierpliwosc do graczy skoro jest ich tylko kilku a przy padzie serwow pisze setka ludzi? chcielibyscie na forum w kolko odpowiadac na te same pytania na forum? po co jest opcja szukaj? chyba w jakims celu ta opcja tam jest. Skoro chcecie pokazac jacy to Wy bylibyście "wspaniali" w stosunku do graczy to zgloscie sie na modkow albo operatorow gry to zobaczymy czy zmienicie stosunek do graczy. Invi jest sam na tym stanowisku choc pamietam ze zawsze bylo 2 czy 3 wiec dajcie sobie spokój. gdyby Gynio mial propozycje od chetnych na modkow, byloby ich wiecej. Ataki na Inviego sa bez sensu. Chłopak wykonuje kawal dobrej roboty wiec zejdzcie z niego

Skonfidowany, jak zwykle duzo masz do powiedzenia ale na samej paplaninie sie konczy. Chcesz tylko szum wokol siebie zrobic i tyle. Krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje
Dołączona grafika

Dołączona grafika
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Skonfidentowany 

• Gadatliwy
  • Grupa Moderator
  • Postów 105

Napisano 09 styczeń 2012 - 14:20

Cytat

Chcesz tylko szum wokol siebie zrobic i tyle. Krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje

Szanowny użytkowniku Jasik, nie wiem czy wiesz, ale stwierdzenie dotyczące krowy odnosi się do zachowania gdzie, ktoś dużo mówi a nic w to nie wnosi. Interpretując moją wypowiedz, zarówno w tym temacie jak i poprzedzającym go, powinieneś zauważyć, iż moja krytyka była w pełni poparta argumentami, które jawnie pokazały zaniedbania moderatora Invictusa.
Więc w tej chwili śmiem stwierdzić, iż piszesz ten post, jedynie aby sprowokować moją osobę. Dość płytkie i tandetne zagranie, lecz przyznam Ci, że brak poprawnej interpretacji przytoczonego przez samego siebie tekstu, pozwala mi zobaczyć w Twojej osobie jedynie, próbę ataku. Mimo wszystko, dziękuję Ci, bo jakby nie patrzył, jednak oznaka dawania mleka, ujawnia iż, moje słowa są wystarczająco dobre i trafne, i nie wyrządzają zła. Porównując mnie do krowy, ponownie widzę dość pozytywów, gdyż jak wiadomo, zwierze to od wielu lat jest w gospodarstwie domowym, i nie jednemu człowiekowi pozwoliło przeżyć. Sugerujesz jednak, iż jestem "trefną" postacią, lecz przyznam Ci, iż nie znam osoby żyjącej bez błędów. Tak więc pozdrawiam Cię serdecznie z mojego pastwiska, gdzie wgryzam się w trawę, podobną do ludzi takich jak Ty, i przerabiam ją na rzecz niemalże w 100% pozytywną.

Jeżeli brakuje Wam rąk do pracy Gynio, to może pora przedstawić jakiś plan, który jakoś zainteresuje przyszłego moderatora forum/gry, bo jednak, podkładając się pod w/w osobę, trzeba się liczyć z wieloma wyrzeczeniami i praktycznie całkowitym brakiem rekompensaty ze strony właścicieli gry.
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   GyniO 

• @Root Admin
  • Grupa Administratorzy
  • Postów 1011

Napisano 09 styczeń 2012 - 14:35

Każdemu z nas powinno zależeć tak samo na istnieniu tego projektu.

Plan.. co ja mogę zaoferować moderatorowi w zamian? Bądźmy szczerzy - Nic.
W tym momencie widać "moją pomoc", a wasze "co w zamian".

Wiele krzyków, ale nikt nie pomyślał, że jak ktoś odciąży nas na forum to kallosz i ja nie będziemy musieli odpisywać na/moderować forum, a będziemy się skupiać na mechanizmie gry.
Dołączona grafika
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Skonfidentowany 

• Gadatliwy
  • Grupa Moderator
  • Postów 105

Napisano 09 styczeń 2012 - 14:42

Ja dałem swoje podanie, czekam na rozpatrzenie....
Wiesz, czemu ma nam zależeć jeżeli Wam nie zależy? Ale możemy się tak przepychać.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   GyniO 

• @Root Admin
  • Grupa Administratorzy
  • Postów 1011

Napisano 09 styczeń 2012 - 16:40

Wyświetl postUżytkownik Skonfidentowany dnia 09 styczeń 2012 - 14:42 napisał

Ja dałem swoje podanie, czekam na rozpatrzenie....
Wiesz, czemu ma nam zależeć jeżeli Wam nie zależy? Ale możemy się tak przepychać.

Gdyby nam nie zależało, to invi nie byłby moderatorem, kallosz nie byłby programistą i nie pisałby na forum, a ze mną byś teraz nie dyskutował.

Jedno podanie wiele nie zmieni, ale zaraz je przejże.
Dołączona grafika
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Skonfidentowany 

• Gadatliwy
  • Grupa Moderator
  • Postów 105

Napisano 09 styczeń 2012 - 18:42

Może jedno pociągnie kolejne. Potrzebne są zmiany i tyle.
0

Opcje tematu:

Strona 1 z 1