Kupując konto PRO, w grze Progamela.net, mam prawo do pełnego dostępu nip'u oraz regonu, gdyż jako osoba prawna, dokonuję transakcji między właścicielem Progamela.net a samym sobą Marcinem Deglerem, poprzez pośrednika, DOTPAY, przyjmującego moje sms, i dodając mi dodatek w formie PRO. Tak więc chciałbym prosić podstawowe dane właściciela Progamela.net. NIP jest ogólnodostępnym identyfikatorem handlowym, który dla mnie, zawierającego transakcję, jest ważny, gdyż jest on mi potrzebny do wystawienia fakutry VAT, co w dalszym ciągu zdarzeń ułatwi mi rozliczenie z Urzędem Skarbowym.
Z poważaniem,
Marcin Degler.
Strona 1 z 1
Nip
Napisano 08 styczeń 2012 - 14:43
Zatem proszę zarządzać Faktury Vat od swojego operatora sieci komórkowej lub DotPay gdzie nabył Pan kod aktywujący usługę..
Bezpośrednie rozliczenie podatku od towarów i usług nie następuje ponieważ fizycznie wpłacił Pan pieniądze sieci komórkowej (w przypadku sms) lub DotPay (w przypadku przelewu).
Tam proszę się zwrócić z prośbą o FV.
Pozdrawiam.
Bezpośrednie rozliczenie podatku od towarów i usług nie następuje ponieważ fizycznie wpłacił Pan pieniądze sieci komórkowej (w przypadku sms) lub DotPay (w przypadku przelewu).
Tam proszę się zwrócić z prośbą o FV.
Pozdrawiam.

Napisano 08 styczeń 2012 - 22:09
ale nie ma. Przelewy na konto również są pośredniczone przez DotPay ;)
Napisano 09 styczeń 2012 - 09:03
Warunkiem wystawienia faktury vat jest to że podatek można odprowadzić od czegoś co jest ci potrzebne w pracy np. dla elektryka przewody, lampy itp.
A gra progamela.net nie jest ci potrzebna do pracy ani do życia i tym bardziej DODATKOWE konto PRO
A gra progamela.net nie jest ci potrzebna do pracy ani do życia i tym bardziej DODATKOWE konto PRO
Napisano 09 styczeń 2012 - 11:31
Mam prawo wymagać faktury VAT niezależnie od tego, co jest zawarte w transakcji, czy to są leki, parapety, kable, chusteczki, samochód, bilet autobusowy.
Kolejna sprawa, gdyby to wszystko było legalne, to bym bez problemu dostał to czego chcę, bez migania się, no ale najwidoczniej tak nie jest.
Kolejna sprawa, gdyby to wszystko było legalne, to bym bez problemu dostał to czego chcę, bez migania się, no ale najwidoczniej tak nie jest.
Napisano 09 styczeń 2012 - 11:47
Właśnie że nie.
NIP jest danymi osobowymi i jeśli twoja księgowa/ księgowy zaakceptuje tą transakcje to jest to niezgodne z prawem. BO gra przeglądarkowa i konto pro nie są ci potrzebne do pracy. A o nip mogłeś napisać na PW.
NIP jest danymi osobowymi i jeśli twoja księgowa/ księgowy zaakceptuje tą transakcje to jest to niezgodne z prawem. BO gra przeglądarkowa i konto pro nie są ci potrzebne do pracy. A o nip mogłeś napisać na PW.
Napisano 09 styczeń 2012 - 12:07
Nie chodzi teraz o legalność czy nielegalność. Nie chodzi też o to czy księgowa zaakceptuję czy też nie to indywidualna kwestia.
Co do faktury musisz zwrócić się do pośrednika o wystawienie faktury gdyż z nami nie zawierałeś żadnej transakcji tylko z firmą DotPay. Oni wystawią Ci fakturę.
Co do faktury musisz zwrócić się do pośrednika o wystawienie faktury gdyż z nami nie zawierałeś żadnej transakcji tylko z firmą DotPay. Oni wystawią Ci fakturę.
Strona 1 z 1

Temat jest zamknięty